Nakon punih osam godina, grad Zagreb ponovno će biti domaćin Zagreb Auto Showa, međunarodnog salona automobila, motocikala i gospodarskih vozila.

Zagreb Auto Show najposjećeniji je i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma, a njegov značaj prepoznao je i Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

– Zagreb Auto Show je velika stvar za Zagreb koja se vraća nakon osam godina. Mi smo jedni od sretnika koji imaju tu priliku ugostiti Auto Show u svom gradu. Hvala proizvođačima automobila, hvala i Zagrebačkom velesajmu. Do Zagreb Auto Showa dijeli nas 60 dana, nemamo puno vremena. Nadam se da ćemo to kvalitetno odraditi. Ovo će imati mnogstruke učinke na grad Zagreb – gospodarske, turistički, promotivne – rekao je Bandić.

U pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni Grad Zagreb, Zagrebački Holding, Turistička zajednica grada Zagreba i Zagrebački velesajam.

– Imam iznimnu čast i sreću da s ovog mjesta mogu predstaviti 14. Auto Show u gradu Zagrebu. Presretni smo da imamo Zagreb Auto Show nakon uistinu dugo vremena i to onaj pravi Auto show. Moj ponos je time veći što naš auto show u svom imenu ima Zagreb. Imamo Grad iza sebe kao pokretač bez kojeg se ovaj show ne bi mogao održati. Financijska kriza i sve druge okolnosti dovele su do sasvim novog modela organiziranja showa, on se postavlja sinergijom gotovo svih institucija u gradu Zagrebu, a po prvi puta se u organizaciju uključila i Hrvatska turistička zajednica. Osim toga, dio novca od prodanih ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe. Prostor Zagrebačkog velesajma se pretvara u jedan zaista drugi prostor i nadam se da ćete se iznenaditi. Uistinu, dali smo najviše što možemo. Tridesetak premijera, tri vicepremijere i jedan koncept već sada znamo da dolaze u Zagreb – poručila je voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Dina Tomšić.

Turistička zajednica grada Zagreba po prvi puta je uključena u operativnom pripremu kako bi destinacija grada Zagreba postala još privlačnija inozemnim, ali i domaćim turistima.

– Ispred Turističke zajednice moram reći da mi je vrlo drago da smo dio ove vrlo važne i vrlo lijepe priče za grad Zagreb. Ono što će Turistička zajednica grada Zagreba jest da će promovirati Zagreb Auto Show putem svih naših kanala promocije u zemljama koje su nam najbliži susjedi, ali i u čitavoj Europi. Grad Zagreb je u posljednjih osam godina, koliko Zagreb Auto Show ovdje nije organiziran, postao ozbiljna turistička destinacija. Zagreb je ostvario fantastične rezultate, bili smo sedmi po broju noćenja u Republici Hrvatskoj, a prvi po broju dolazaka iz inozemstva u Hrvatsku. Zagreb Auto Show potiče specifičan dio turizma, a to je onaj poslovni turizam u kojem se stvara najveća potrošnja – poručila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Za ovu priliku napokon će se preurediti Zagrebački velesajam kojeg očekuje značajna sanacija. Već su obojeni paviljoni 8, 8a, 9, 10a i 11d, a u tijeku je bojanje paviljona 11A, te sanacija cijelog krova paviljona 5.

Do početka Showa obojat će se paviljoni 5,6, 7 i 7a, vanjske fasade paviljona 7, “školjke” Južnog ulaza, ulaza 11A/jug, dio vanjske ograde, zamijenit će se dio ostakljenja paviljona 10A, ugradit će se nova sanitarna oprema u paviljonima 5,6,7,8a, 10A, uredit će se hodna staza uz paviljone 7 i 7a, sanirat će se pon u paviljonu 7, postavit će se nova vrata u paviljonu 6 zapad, paviljonu 7 istok, istočna i zapadna vrata spoja paviljona 11A/10a, popravak vrata na glavom ulazu u paviljon 5, obnovit će se bravarija na paviljonu 6, te će se asfaltirati neki prilazi.

Zagreb Auto Show održat će se od 5. do 10. travnja na Zagrebačkom velesajmu.

Cijene ulaznica:

Ulaznica za jednokratni posjet – 35 kuna

Ulaznica za jednokratni posjet za učenike, studente i umirovljenike – 25 kuna

Obiteljska ulaznica (paket za dvoje odraslih i dvoje djece) – 90 kuna

Ulaznica za stalni posjet – 110 kuna