Na press konferenciji povodom održavanja sajmova NAUTIKA i HOTEL&GASTROTEH 2016, Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima najavio je sajmove i rekao „Ovi projekti privući će barem 30.000 posjetitelja. Pozivam vas sve na otvorenje 17. veljače“. Također je rekao: „Moji suradnici i ja radimo na redizajnu Zagrebačkog velesajma i želimo stvoriti novi, ljepši i vremenu primjereniji prostor.“

Voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić pozvale su građane da u što većem broju obiđu sajmove, koji se već treći put zaredom održavaju u isto vrijeme. Ideja je spajanje HORECA i brodograditeljskog sektora, s ciljem promocije hrvatske poslovne izvrsnosti, dodala je voditeljica Tomšić.

U obraćanju medijima Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo Grada Zagreba rekla je „Želimo vratiti sjaj Zagrebačkom velesajmu, to neće biti isti prostor kakva je nekada bio; uvjeti se mijenjaju, tržište se mijenja a i potrebe ljudi su drugačije. Radimo na Tehnološkom parku, Start up centru… Sajmovi, poput ovih danas nisu bitni samo za Grad Zagreb, već su to značajni nacionalni i međunarodni događaji i tako će biti i ubuduće.“

Od svih nautičkih sajmova u zemlji, ovaj u Zagrebu ima najbogatiju ponudu, a za posjetitelje smo osigurali mnogo atrakcija, kao što su npr. bazen za ronjenje, tematske izložbe fotografija ali i bogata nagradna igra, rekao je Zoran Ušurić, voditelj sajma Nautike koji se ove godine održava pod motom Ploviti, otkrivati, živjeti…, najavivši da je ovogodišnja glavna nagrada gumeni čamac YAM 310S s vanbrodskim motorom Yamaha F6CMHS.

Objasnivši da se HOTEL&GASTROTEH profilirao kao središnji sajam za HORECA sektor u regiji, koordinatorica sajma Slavica Lakić najavila je zanimljivosti koje očekuju posjetitelje Međunarodnog sajma hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija, podsjetivši kako će se i ove godine, između ostalog, održati tradicionalno državno natjecanje deset najboljih hrvatskih kuhara CRO TOP 10.