Uoči sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, zagrebačka organizacija HDZ-a uputila je priopćenje koje donosimo u cijelosti:

Imajući u vidu dnevni red sutrašnje 36.sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, želimo naglasiti kako trenutno gorući problem za brojne građane Zagreba, ali i samu Gradsku upravu, a o kojem će se raspravljati na narednoj sjednici, jest upravo pitanje rješavanja otpada u glavnom gradu. Naime, iako se otpad od upozorenja upravo Kluba zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a počeo naplaćivati po volumenu, pojavile su se brojne pritužbe građana na broj odvoza, prevelike kante za otpad, ali i nedostatak reciklažnih dvorišta.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić upozorio je na činjenicu da je razina odvajanja otpada po stanovniku na poraznim razinama u odnosu na ostale zemlje Europske Unije. Jednako tako, potpredsjednik Skupštine smatra kako je to posljedica neimanja plana i strategije te sustavnog rješavanja problema. Naime, Plan gospodarenja otpadom ne može se donijeti ako nije donesen Generalni urbanistički plan. GUP je smjernica za pitanje gospodarenja otpadom, investicije i razvoj grada.

Osim što se raspravljalo o najvažnijim točkama 36.sjednice, u medijima se u posljednje vrijeme i nagađalo o HDZ-ovom preuzimanju Gradske skupštine. Prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a po tom pitanju smatra kako je potpuno legitimno i normalno da najjača stranka u Zagrebu i u Hrvatskoj ima svog čovjeka na čelu drugog doma Hrvatske.

– Zar je važno imenom i prezimenom koja je osoba na čelu Skupštine? Najvažnije je da bolji život imaju naši sugrađani- naglasio je Andrija Mikulić u izjavi za medije te posebno napomenuo kako nije potrebno prijevremeno opterećivati javnost takvim pitanjima. GUP i otpad najvažniji su trenutno problemi, a oni najviše zanimaju i građane i investitore.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba