Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač poručio je kako nema što zamjeriti svojim igračima nakon utakmice protiv Azerbajdžana koja je završila bez pogodaka.

“Hrvatska je 90 minuta bila dominantna. Imali smo posjed i niz prilika, međutim nismo zabili pogodak. Dečkima nemam što prigovoriti, borili su se svih 90 minuta. Šteta što nije ušao barem jedan pogodak,” poručio je hrvatski strateg.
Vremena za detaljnu analizu zbivanja na Bakcell Areni nema previše, s obzirom da već u nedjelju slijedi dvoboj u Oslu protiv Norveške.
“Idemo dalje, imamo sljedeću utakmicu već za dva dana. Željeli smo pobjedu, ali nismo uspjeli. U prvom smo dijelu odlično odradili povratak posjeda lopte, zalaganje je bilo maksimalno, ali kao što nam je protiv Norveške svaki udarac bio i gol, danas nije ulazilo”, istaknuo je Kovač.
“Azerbajdžan se dobro branio, no mi smo i taj blok nekoliko puta prošli. Kako je utakmica odmicala, snaga je padala na obje strane, ali mislim da smo držali visok ritam do kraja. Očekivali smo ovakav Azerbajdžan, vidjeli smo njihov pomak, razvoj i hrabru igru. Nisu nas iznenadili, dobro su nam zatvorili bokove”, nastavio je hrvatski izbornik.
Za izlazak Modrića u drugom poluvremenu odlučio se razmišljajući upravo o nadolazećem ogledu s Norvežanima.
“Vezni igrači najviše trče i s obzirom na skorašnju utakmicu u Norveškoj, odlučio sam izvaditi Modrića i uvesti Brozovića. Tražit ćemo pobjedu i u Oslu, a vidjet ćemo kako će se razvijati. Ići ćemo svom snagom po tri boda, a o promjenama ćemo odlučiti kada vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Mislim da će biti promjena. Mandžukiću nedostaju golovi, ali bit će ih opet. Najvažnije mu je da ulazi u šanse i radit ćemo na tome da ih zabijemo”, najavio je Kovač.
Njegov kolega na suparničkoj klupi Robert Prosinečki sasvim očekivano bio je zadovoljan nakon remija. Otkako je stigao u Baku Azerbajdžan je bez poraza u tri utakmice što je najduži niz bez poraza ove reprezentacije.
“Zaslužili smo  bod. Moramo biti zadovoljni, igrali smo protiv možda i najbolje ekipe u Europi kad pogledate imena. Mi smo igrali najbolji nogomet koji možemo, tako da sam zadovoljan”, rekao je Prosinečki nakon utakmice.