Pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić gostovao je na Soundset Plavom u emisiji Miščafl te je tom prilikom najavio i kako će do jeseni na Jakuševcu biti sagrađen dječji vrtić.

Nakon ovotjednog ozljeđivanja troje mališana u dječjem vrtiću Vrbik pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić na pitanje kakva je sigurnost djece odgovorio je kako svaki dan u dječjim vrtićima u Zagrebu 40 tisuća djece te da postoje jasni protokoli.

– Ako se odrasli toga drže onda je sigurnost djece dobra i nije upitna. Na svu sreću mi nemamo ovakvih događanja kao ovaj iz prošlog tjedna, na žalost u tom velikom broju djece dogodi se i tako nešto. Nadam se da se nešto slično neće ponoviti.

Što se tiče najave gradonačelnika Bandića o izgradnji 10 dvorana 10 vrtića i 10 škola u Gradu Zagrebu, pročelnik Lovrić otkrio je koje će škole i vrtići biti završeni do jeseni…

– Znači Goljak, Baletna škola, Osnovna škola Odra biti će gotova, a očekujemo i da se završi dječji vrtić u Dragonošcu i da će, ovo je ekskluziva, od 1. rujna stanovnici Jakuševca imati završen dječji vrtić koji će imati 10 odgojnih skupina.

Dodao je kako će se dio objekata financirati direktno iz proračuna, a dio iz javno javnog partnerstva. Najavio je kako će se nastaviti podjela besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, a otkrio je kako se studente planira nagraditi na drugačiji način.

– Ozbiljno razmišljamo o tome, a to je i najavljivao i gradonačelnik, da bi poticali studente koji završavaju studij u roku, dakle pored onih koji su izvrsni. Mislim da se premalo pozornosti poklanja onima koji nemaju sve petice u indexu, ali studij završavaju u roku.

Početkom tjedna zagrebački sportaši više ne mogu obavljati sportske preglede u Sportskoj poliklinici na Borovju jer joj je Ministarstvo zdravlja zabranilo rad, pa se pregledi mogu obaviti u ordinacijama za medicinu rada i sporta tri doma zdravlja – Istok, Centar i Zapad. “To je privremeno rješenje koje će trajati do ljeta, a onda će se pregledi ponovno vršiti na Borovju”, naglasio je Lovrić.

– Mi smo pokrenuli aktivnosti da Grad osnuje sportsku polikliniku koja će biti namijenjena isključivo sportašima, ali da Grad bude osnivač, a ne Savez sportova ili nekakva zajednica sportova kao što je to bio ZŠS prije svog gašenja – rekao je Lovrić na Soundset Plavom.