63. Hanzekovicev memorijal 030913

Na pretposljednjem mitingu Dijamantne lige, ujedno i prvom od dva finala, značajnu su ulogu odigrali i skorašnji gosti 65. Hanžekovićevog memorijala.

Posebice nas veseli rasplet u utrci na 110 metara prepone, u kojoj je po prohladnom vremenu pobijedio svjetski prvak Sergej Šubenkov (13.14) ispred Davida Olivera i Orlanda Ortege. Ovakav rasplet utrke Oliveru je donio i naslov ukupnog pobjednika ovogodišnje Dijamantne lige u ovoj disciplini. Svu trojicu spomenutih ćemo, dakako, gledati u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković u utorak na Mladosti, svakako jednoj od najjačih u povijesti mitinga.

S dijamantom će u Zagreb i Alonso Edward. On si je to priskrbio jučerašnjom odličnom utrkom (20.03) i pobjedom u utrci na 200 metara. S obzirom na njegove posljednje rezultate (u finalu Svjetskog prvenstva bio je četvrti s 19.87), i odličnu konkurenciju (Churandy Martina, Isaac Makwala, Isiah Young, Ramil Gulyiev…) za očekivati je da bi 8. rujna trebao pasti rekord Hanžeka na 200 metara, kojeg s 20.10 drži olimpijski pobjednik iz Atene, Shawn Crawford.

Ponovno je odlična bila motkašica Fabiana Murer (druga s 4.72), kao i Fabrice Lapierre (treći u skoku u dalj s 8.27) te Georganne Moline na 400 metara prepone (54.89)…