U ime gradonačelnika Milana Bandića, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić otvorio je radove na cesti na prometnicama koje će spojiti Strojarsku cestu i gospodarsku zonu Sesvetski Kraljevec, na čvor autoceste A3.

– Počeli su radovi na otvorenju ceste duge 600 metara, prvih sto prema Strojarskoj ulici i petsto metara spoj na županijsku cestu. Ova cesta omogućit će stanovnicima Sesvetskog kraljevca rasterećenje prometa i povezivanje nove gospodarske zone u Sesvetama.

– Cesta će omogućiti postojećim i budućim poduzetnicima da imaju spoj na autocestu što je zbog blizine neophodno za ovaj dio grada – rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.

Radovi će trajati tri mjeseca, a ukupan vrijednost investicije iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

– Ovo je fantastičan projekt za Sesvetski kraljevec jer ćemo dobiti izlaz na autocestu Zagreb-Lipovac i bit ćemo bliže IKEA-i. Najavljeni su i neki novi projekti pa će biti novih zapošljavanja – rekao je Vladimir Marić Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec.

– I gospodin Bilić je spomenuo važnost ove ceste za Sesvetski kraljevec i Sesvete jer će gospodarska vozila zaobilaziti cijeli ovaj dio i direktno će se spajati prema gospodarskoj zoni i dalje, prema Dugom Selu. Znate što nam je svima najvažnije, gospodarstvo i radna mjesta. Nadam se da će ova cesta koja će povezivati novu gospodarsku zonu privući i nove investitore. Cesta će smanjiti teret gospodarskih vozila, a nadam se da se vidimo 1. srpnja na otvorenju. Tada ćemo se svi dobro napiti.