Tijekom posjeta terminalu u izgradnji Međunarodne zračne luke Zagreb, novinari su iskoristiti priliku kako bi priupitali Olega Butkovića, ministra prometa o aktualnim temama u vladajućoj koaliciji.

Možete li komentirati postavljanje Milijana Brkića na mjesto ministra branitelja?

– Koliko znam on još nije imenovan. No, o njemu mogu reći sve najbolje, on je čovjek koji je bio u Domovinskom ratu, glavni je tajnik HDZ-a i vrlo dobar organizator, vrlo dobro organizira stranku i mislim da će ovaj posao za koji je predložen raditi vrlo dobro – rekao je Butković.

Kinezi bi trebali ulagati u riječku luku, što je s time?

– Sutra s njima imamo sastanak. Nizinska pruga je u našem interesu, jer prema informacijama koje imamo iz Mađarske čini se da su se oni definitivno odlučili za luku Koper. Kinezi su pokazali inicijativu, ali sačekajmo sutrašnji sastanak pa ćemo onda razgovarati – kaže Butković.

Što je s planom restrukturiranja duga HAC-a?

– Ne mogu govoriti o nečem s čime ni sam nisam upoznat, ali već sam rekao da moramo snažno krenuti u restrukturiranje svih cestarskih tvrtki, smanjiti njihove rashode, povećati njihove prihode i tako ići na tržište kapitala te tražiti refinanciranje postojećih obaveza koje u ovom trenutku ne možemo servisirati – zaključio je Butković.