Slovenski premijer Miro Cerar u subotu će, na poziv premijera Zorana Milanovića, u Zagrebu gledati utakmicu reprezentacija Slovenije i Hrvatske, na početku europskog prvenstva u košarci, potvrdio je ured slovenskog premijera u priopćenju za javnost.

Oba će predsjednika vlada zajednički pogledati utakmicu, ali njihov poseban bilateralni susret nije predviđen, navode u Ljubljani.

Slovenski tisak navodi da je hrvatski premijer svom slovenskom kolegi predlagao da se prigodom Cerarova boravka na utakmici u Zagrebu susretnu i bilateralno, što Ceraru nije odgovaralo.

Mediji ocjenjuju da slovenski premijer i dalje smatra kako bi takav susret bio neprimjeren i neproduktivan u sadašnjoj situaciji arbitražnog spora, čime se Hrvatskoj daje signal da je arbitraža i dalje na snazi i da bi arbitražni sud trebao nastaviti svoj rad.

Slovenski mediji navode da će na sutrašnjem ogledu košarkaša dviju susjednih i prijateljskih država biti 3 do 4 tisuće bučnih slovenskih navijača koji će podržati svoju izabranu vrstu.