Policijski službenici Policijske postaje Ivanić Grad dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika (32, 26, 23) zbog osnova sumnje da su počinili tešku krađu provaljivanjem u trgovinu i pokušaj teške krađe provaljivanjem u ugostiteljski objekt, izvijestila je zagrebačka policija.

U ponedjeljak, 22. veljače oko 3.40 sati, Lijevi Dubrovčak, Ulica braće Radića, trojica osumnjičenika su onesposobila alarm i provalila u trgovinu iz koje su otuđili razna alkoholna pića, cigarete, suhomesnate i druge proizvode te cigarete.

Potom su provalili u susjedni ugostiteljski objekt gdje ih je zatekla policijska ophodnja, nakon čega su trčeći pokušali pobjeći s mjesta događaja. Policijski službenici su u susjednom dvorištu zatekli i uhitili 32-godišnjaka, dok su drugu dvojicu osumnjičenika (26, 23) zatekli i uhitili u polju u Savskoj ulici, gdje su se pokušali sakriti. Osumnjičeni su potom privedeni u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta iznosi oko 4.500 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.