Trenutno se u svijetu čak 5 milijuna studenata školuje izvan svoje zemlje, a mnogi od njih biraju upravo malu skandinavsku zemlju poznatu po izvrsnosti i iznimno naprednom obrazovnom sustavu. Želite li saznati zašto, zakoračite i Vi u svijet školovanja u inozemstvu!

Danska i ove godine otvora vrata mladima iz Hrvatske i nudi mogućnost besplatnog studija bez dobnog ograničenja. Da, dobro ste pročitali, studij u Danskoj je besplatan, a prijave traju do 15. 3. 2016. godine.

Zašto studirati u Danskoj? Osim besplatnog studiranja, možete odabrati preko 500 različitih studijskih programa na engleskom jeziku. Visokoškolsko obrazovanje u Danskoj objedinjuje tradicionalna predavanja i vježbe radom na individulanim projektima, debatiranjem, rješavanjem problema, učenjem iz konkretnih poslovnih primjera i stručnom praksom. Kao takvo, obrazovanje u Danskoj potiče kreativnost, inovativnost, analitičnost i kritičko razmišljanje. Uz diplomu preddiplomskog studija svaki student će imati barem 6 mjeseci radnog iskustva u struci koje će steći u tvrtkama u Danskoj, Europskoj Uniji ili šire, a u pronalasku prakse pomaže mu i fakultet.

Uz studij u Danskoj možete i raditi, a minimalna satnica je oko 100 kuna. Ukoliko redovito studirate i radite tijekom cijele godine 40 do 60 sati mjesečno, imate pravo na državnu potporu u iznosu od oko 5.000 kn mjesečno. Drugim riječima, osim besplatnog studiranja, u Danskoj možete zaraditi desetak tisuća kuna mjesečno za svoje troškove. Za sve koji se žele zaposliti u Danskoj nakon diplome neophodno je da nauče danski jezik, a svim stranim studentima dostupni su besplatni tečajevi danskog.
BHV Education je prva hrvatska organizacija na području školovanja u inozemstvu, koja već 22 godine upućuje mlade iz cijele regije na različite obrazovne programe u Europu, SAD, Kanadu i Australiju. Unazad 4 godine, od pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji, savjetovali smo i upisali preko 100 polaznika iz svih dijelova Hrvatske na različite studijske programe u Danskoj. Najveći interes Hrvati su pokazali za programima vezanima za informacijske tehnologije, različite vrte inženjeringa, energetike, biznisa, turizma, dizajna i arhitekture. Naši polaznici mogu izabrati između 8 fakulteta koji su locirani u svim dijelovima Danske. U sklopu savjetovanja pripremamo i prevodimo cjelokupnu dokumentaciju, obavljamo operativni dio prije odlaska i međusobno povezujemo polaznike.
Svake godine bilježimo sve veći broj polaznika, a na pitanje zašto ih privlači Danska studenti najčešće odgovaraju da im se sviđa odnos između profesora i studenata, praktičan rad u sklopu samog studija i život sa studentima iz cijelog svijeta.

Odlazak na studij u inozemstvo baš kao bilo koje drugo putovanje, inspirirat će vas da vidite stvari na novi način. Pozivamo vas da studirate u Danskoj i ostvarite izvrsne temelje za vašu buduću karijeru.
Priče BHV Education polaznika:

“Upoznala sam ljude iz različitih dijelova svijeta s kojima se redovito zabavljam, izlazim i privikavam na danske običaje te iz iskustva mogu potvrditi da je Danska najsretnija zemlja svijeta jer nam smijeha ni u kojem trenutku ne nedostaje.”
Sara Jelenić, XVI. Gimnazija, Zagreb
Marketing Management, Zealand Institute of Business and Technology, Roskilde

“Nakon godine dana života u Aalborgu, jednu stvar mogu sa sigurnošću izjaviti: isplatilo se. Naravno, to nipošto ne znači da je bilo lako! S profesorima se možete šaliti i ići na kave, a predavanja vas pripremaju za posao nakon fakulteta i ne gubi se vrijeme na „beskorisnu“ teoriju. Ja studiram web dizajn i umjesto da učim o izradi web stranica, ja ih izrađujem kroz mnogobrojne projekte.”
Marin Borovčić, IV. Gimnazija, Split
Multimedia Design and Communication, University College of Northern Denmark, Aalborg

„Preporučila bih danski način studiranja, jer prije svega priprema studente za stvarni život i rad nakon fakulteta. Raspored predavanja se zna mjesecima unaprijed i baš je zato dosta lako uskladiti faks, posao i tečajeve danskog. Uz sve to uvijek mi ostaje dovoljno vremena za druženje s prijateljima s faksa i putovanja.“
Karla Krejčir, IV. Gimnazija, Zagreb
Hospitality and Tourism Management, Copenhagen Business Academy, Copenhagen

„Ukoliko razmišljate o studiranju u inozemstvu, toplo Vam preporučujem ovu malu, ali slatku zemlju Vikinga.“
Borna Tubić, XVI. Gimnazija, Zagreb
Marketing Management, Zealand Institute of Business and Technology, Roskilde

“Studiranje je besplatno, a profesori na predavanja dolaze nasmiješeni. Preporučio bih ovaj studij svakome jer je nezaboravno iskustvo, stvoriš mrežu prijatelja za kasnije, imaš diplomu s kojom puno lakše nađeš posao u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje!“
Luka Lečić, XI. Gimnazija, Zagreb
Architectural Technology and Construction Management, University College of Northern Denmark, Aalborg