SONY DSC

Peta po redu izložba fotografija mladih samoborskih fotografa amatera naziva Samobor u objektivu 2016., koju organizira Klub učenika i studenata grada Samobora – KUIS, otvorena je u subotu, 27. veljače u prostorijama samoborskog Autobusnog kolodvora.
Natječaj je održan uz podršku pokrovitelja koji projekte za mlade ovakvog karaktera prate od samih početaka, a to su Grad Samobor i Zagrebačka županija. Mlade fotografe i posjetitelje izložbe pozdravio je pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat, koji im je čestitao na uspjehu i pohvalio njihov rad.
Natječaj je i ove godine bio podijeljen u dvije kategorije – kategoriju osnovnoškolaca (do 15 godina), u kojoj se natjecalo 8 učenika na zadane teme Svjetlost Božića i Bijeli Samobor, te kategoriju mladih fotografa (od 15 do 30 godina), na koju se prijavilo 17 natjecatelja, a zadana tema bila je Samobor u pokretu. Od ukupno 105 fotografija, stručni žiri u sastavu Željko Nemec, Tony Hnojcik i Ivan Bišćan imao je nimalo lak zadatak odabrati po 3 najbolje fotografije u svakoj kategoriji, kao i 40 fotografija koje će sljedećih nekoliko tjedana biti izložene u prostoru Autobusnog kolodvora u Samoboru.
U kategoriji osnovnoškolaca najuspješnije su bile Sara Bašić, Suzana Miškec i Katja Šoić, pod vodstvom mentorice Nevenke Miklenić, a male talentirane fotografkinje nagrađene su poklon bonom Cinestara, društvenim igrama te prigodnim slatkim paketima.
U kategoriji mladih fotografa od 15 do 30 godina najboljom je proglašena fotografija Petre Bašić nazvana Luna park, koja je nagrađena s 1.500 kn. Drugo mjesto i nagradu od 1.000 kn osvojila je fotografija Mihaela Hržića, a treće mjesto i nagradu od 500 kn fotografija Leonarde Bošnjak.
Predsjednik KUIS-a Mario Vlahović, zahvalio je pokroviteljima za podršku u realizaciji ovog projekta, natjecateljima i njihovim mentorima, žiriju, te predstavnicima medija, uz riječi višegodišnje bivše članice žirija Mire Čebušnik, koja je poručila: “Hvala Vam što živite ovaj grad”!
(samobor.hr)