Predsjednica zagrebačke organizacije HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš rekla je u utorak da se neće kandidirati za čelno mjesto Hrvatske narodne stranke (HNS).

“Naša sadašnja predsjednica Vesna Pusić je predstavila pet ljudi koji mogu obnašati najviše funkcije u toj stranci. Sjednica Središnjeg odbora HNS-a održat će se 12. ožujka, a nakon toga počinje 30 dana kampanje. Mi ćemo dogovorno odraditi i kampanju i izbor za rukovodeće mjesto u HNS-u. Ja se neću kandidirati za predsjednicu”, rekla je Mrak Taritaš odgovarajući na novinarska pitanja na konfereniji na temu “Reforma javne uprave – što je novo?”.

Na komentar da se radi o dogovornoj demokraciji, rekla je da u HNS-u ne žele da im se dogodi ono što se događa nekim drugim strankama – razgovor putem medija. “Razgovor treba biti za stolom. Mislimo da smo jedna dobra obitelj i ako treba za stolom ćemo se i posvađati, ali ćemo se i dogovoriti”, dodala je.

Kazala je da je HNS zadovoljan s objavljenim rezultatima financijskog izvješća stranaka prema kojem je prošlu godinu završio u plusu. Uprihodovao je 11,6 milijuna kuna, potrošila oko 11,1 milijuna.

“Izuzetno smo ponosni i zadovoljni da dobivamo bezuvjetna mišljenja revizija i imamo određeni kontinuitet. Sve što radimo vezano uz to je javno, otvoreno i transparentno i ponosni smo na naš izvještaj. Dobivamo tu minus pet, pet i cijelo vrijeme se tu krećemo”, istaknula je Mrak Taritaš koja je stranci donirala 20.000 kuna.

(Hina) xsmar yln