Tjedan dizajna Zagreb, #tdzg2016, održat će se od 3. do 8. svibnja u Kući za ljude i umjetnost Laubi te na nekoliko partnerskih lokacija u gradu, a regija partner bit će nordijske zemlje – Švedska, Norveška, Finska, Danska i Island.

Središnje događanje, velika izložba namještaja domaćih i regionalnih dizajnera te izložba suvremenog nordijskog dizajna bit će postavljena u Laubi, a program trećega Tjedna dizajna Zagreb donosi i novitete poput Noći dizajna 6. svibnja i drugih događanja u gradu te konferencija KIKI, AUTOR i PRODUKTEKA na kojima će sudjelovati renomirani domaći i strani stručnjaci.

Svaki dan #tdzg2016, najavljuju organizatori, bit će posvećen jednoj temi – modi, hrani, namještaju, kreativnim industrijama, automobilskoj industriji i slično.

“Program #tdzg2016 izuzetno je dinamičan te se nadamo da će privući još više posjetitelja i zaljubljenika u dizajn jer smo ove godine proširujući program mislili na sve”, ističe direktorica #tdzg-a Tina Marković.

Usto, organizatori su željeli “uložiti napore kako bi cijeli grad Zagreb osjetio i disao dizajn u tom tjednu, te po uzoru na europske prijestolnice aktivirao i strane posjetitelje da dođu vidjeti proizvode hrvatskog dizajna”, dodaje Marković.

Svi koji žele sudjelovati na izložbama, predavanjima i radionicama #tdzg2016 mogu se prijaviti do 11. ožujka.

(Hina) xpp ydgk