Policija
Policija

Od 26. do 28. veljače ove godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1515 prometnih prekršaja, od čega je 284 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 257 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 284 vozača. Kod 34 vozača (12%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.
Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 39-godišnjaka koji je u petak, 26. veljače oko 23.30 sati, u Zaprešiću, na raskrižju Ulica Pavla Lončara i Tržne, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2.87 g/kg alkohola u organizmu.
Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica izmjerena je kod 35-godišnjakinje koja je u subotu, 27. veljače oko 2 sata, u Zagrebu, na raskrižju Avenije Dubrovnik i Prekratove ulice, upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 1.23 g/kg alkohola u organizmu.
Inače, za vrijeme akcije evidentirane su 34 vozačice (12%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 5 osoba kod kojih je test bio negativan, dok je jedna osoba odbila testiranje.