U subotu i nedjelju, 05. i 06. 03. King Cross je za trudnice, roditelje, bebe i djecu pripremio Mini Fest vikend uz posebne popuste i pogodnosti u trgovinama s dječjom opremom, igračkama i hranom za djecu.

Uz voditeljicu programa Ines Preindl, svaki dan od 12 do 19 sati, najmlađe čekaju mnogobrojna iznenađenja.

Mini Fest vikend već se drugu godinu za redom organizira u King Cross centru u Zagrebu, a ove godine program će biti još bogatiji sadržajem, zabavom i znanstvenim radionicama zahvaljujući sudjelovanju različitih izlagača, kao i “kućnih” brandova King Crossa.

PROGRAM
Subota i nedjelja, 5. i 6. 3. 2016.

12:00 – Voditeljica programa, Ines Preindl, otvara Mini Fest 2016. i pozdravlja prisutne.

12:00 – 14:00 Dječje istraživačke radionice „Nek ti edukacija bude zanimacija“ – Bioteke, udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti. Zabavne, jednostavne, zanimljive i edukativne radionice uz izvođenje eksperimenata iz područja biologije (uz malu pomoć voditeljica) na temu „Skrivene boje lišća“ i „Slasna DNA“. Za osnovnoškolce.

12:00 – 13:00 Knjižnice grada Zagreba – čitanje priča za djecu.

12:00 – 19:00 Hokej Klub Trešnjevka – hokej na travi.

12:00 – 19:00 Ibis Grafika – predstavljanje probranih slikovnica stranih i domaćih autora.

12:00 – 19:00 Muzej iluzija – sadržaj koji otvara prostor za društven i zabavan izlet u svijet iluzije koji očarava sve generacije.

12:00 – 19:00 Nogometni klub Kustošija – demonstracija nogometnih vještina i motoričkih sposobnosti.

12:00 – 19:00 Mali zmaj – društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece koje će sudjelovati sa kreativnim likovnim radionicama.

13:00 – 15:00 Najsretnija beba – ova radionica osmišljena je prvenstveno za buduće roditelje, kako bi ih se pripremilo za dolazak bebe i eliminiralo nedoumice i zablude koje su izvor problema i frustracija. Također je i vid potpore roditeljima s bebama koji su preplavljeni s mnoštvom općenitih i konfliktnih informacija, a žele dobiti konkretna “uputstva” za bebe.

14:00 – 16:00 Epo igra – program ranog bavljenja s bebama i malom djecom od rođenja do 5 godina starosti. Kroz igru djecu vodimo kroz program da ona razvijaju jezik, govor i komunikaciju, pažnju, pamćenje i koncentraciju, osjećaj za ritam i glazbu, sluh i muzikalnost, koordinaciju pokreta, svoj vid i druga osjetila. Kao spužvice bebe i mala djeca upijaju jezike, pisanu riječ, količine i brojeve, te razvijaju ljubav prirodi i tehnici.

15:00 – 19:00 Udruga Vestigium – sudjelovanje s elektroničkim radionicama na kojima se izrađuju razni elektronički sklopovi, uređaji koji rade na baterijski pogon, te se na taj način djeca upoznavaju s osnovnim elektroničkim elementima.

15:00 – 18:00 Zagreb Film Festival – predstavljanje prvog izdanja Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino. Radionice i ostali sasdržaj na tu temu.

16:00 – 19:00 Korak do znanosti – radionice na kojima se djeca igraju radeći znanstvene eksperimente i pritom razvijaju svoje kognitivne i motoričke sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se uče obuhvatnije razmišljati.

17:00 – 19:00 Fashion team – agencija za dječji modeling, modnu produkciju revija i snimanja.

King Cross je prvi moderni trgovački centar na ovim prostorima otvoren još u rujnu 2002. godine kao jedno od najugodnijih mjesta kupnje, ali i mjesto za provođenje trenutaka obiteljskog odmora ili susreta s prijateljima uz dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima. Stoga vas pozivamo da u mnoštvu zanimljivih sadržaja pronađete nešto za sebe i svoje mališane, sudjelujte u nagradnim igrama i radionicama ili se jednostavno dođete zabaviti s nama!

Sudjelovanje na Mini Festu je besplatno!
(PR)