Perspektivni mladi britanski art-rock bend Django Django koji veliki trud ulaže i u video spotove te donosi glazbu koju je dobro i slušati i gledati, s iznimno hvaljenim novim albumom stiže na jedanaesto izdanje INmusic festivala, priopćili su organizatori festivala.

Zahvaljujući svojim energičnim nastupima i istoimenom albumu prvijencu iz 2012. godine, pomeli su glazbenu scenu. Django Django je proglašen jednim od najboljih albuma godine od strane glazbenih časopisa Rolling Stone i NME te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu, stoji u priopćenju.

Dodaje se da novim albumom i nastupima kreativna četvorka nastavlja u velikom stilu, a nepogrešivim osjećajem za harmoniju i melodiju konstantno pronalaze magičnost u prostorima između različitih vrsta glazbe da se pritom ne ponavljaju.

Drugi album, “Born under Saturn” iz 2015. godine odiše samopouzdanjem i iskustvom, osjeća se i odmak od ranijih ‘uradi sam’ korijena, a ne nedostaje ni maštovitost i kreativnost. Album je najavljen singlom “First Light” čiji tutnjajući bas šalje poruku da se Django Django vratio, priopćeno je.

Organizatori kažu kako nekoliko izdvojenih citata iz prestižnih glazbenih medija vrlo efikasno opisuju njihovo glazbeno stvaralaštvo, ”Moderna psihodelija koja će vas zabaviti i oduševiti” (The Guardian), ”Pršti idejama” (Pitchfork), ”Divno, nepredvidivo, novo” (Mojo)…

Uz Django Django publika na INmusic festivalu može uživati uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby. “Ljeto počinje na INmusic festivalu”, poručuju organizatori.

(Hina) pp/xdtic yln