Najprestižniji izbor ljepote, Miss Universe Hrvatske 2016., održati će se 15. travnja 2016. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, a za titulu najljepše natjecati će se 20 finalistica, koje će pripreme za veliko finale početi već 18. ožujka okupljanjem u Zagrebu, gdje će im dom biti luksuzni hotel Esplanade Zagreb.

Donosimo vam galeriju neslužbenih fotografija ljepotica koje će se u travnju boriti za prestižnu titulu Miss Universe Hrvatske 2016. One će uskoro snimiti svoje službene fotografije izbora,a kroz dva tjedna moći ćete glasovati za svoju favoritkinju odnosno za Miss fotogeničnosti na Facebook stranici Miss Universe Croatia.

Finalistice Miss Universe Hrvatske 2016. (abecednim redom):

IVONA BLAŽUN, 18, Zagreb
PAULA ČAIĆ, 18, Vukovar
ANTEA ĆELIĆ, 20, Split
BARBARA FILIPOVIĆ, 18, Zagreb
MELITA GUDELJ, 18, Zagreb
PETRA JAKŠIĆ, 20, Supetar, Brač
NIVES JEKIĆ, 19, Zagreb
IVANA KLOBASA, 21, Sobra, otok Mljet
MARIJA KLJAJIĆ, 25, Slavonski Brod
MARINA KRALJ, 24, Zagreb
ANNA MARIA MATOINA, 20, Zagreb
MINEA PEJIĆ, 20, Zagreb
IVA PETRINŠAK, 25, Jezera, Murter
DORIS PRANJIĆ, 19, Poreč
JOSIPA RAŠIĆ, 22, Sesvete
DORIS SMOGAR, 25, Donji Stupnik
JEANETTE TADIĆ, 26, Ogulin
SUZANA VIOLIĆ, 20, Dubrovnik
VALENTINA VIOLIĆ, 23, Dubrovnik
ANTONELA ZUPČIĆ, 26, Zadar

Na pripremama će se djevojkama pridružiti i Barbara Ljiljak, prošlogodišnja pobjednica, koja zbog ozljede ruke nije mogla putovati na svjetski izbor, te druga pratilja Mirta Kuštan, koja će djevojkama prenijeti dojmove i iskustvo sa svjetskog izbora Miss Universe 2015®.

Jedna od 20 finalistica ponijeti će titulu Miss Universe Hrvatske 2016. i krunu Zlatarne Dodić te time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe 2016, no osim toga očekuje je još puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.

Dugogodišnjim sponzorima i partnerima izbora, ove godine pridružuje se i Klinika Svjetlost, koja će novoj Miss Universe Hrvatske omogućiti besplatan pregled i brigu o zdravlju očiju. Dvije bivše Miss Universe Hrvatske, Lana Obad i Sarah Ćosić laserskom su se operacijama riješile dioptrija i nošenja naočala.

FOTO: Direkcija Miss Universe Hrvatske
(PR)