Policija
Policija

Od 4. do 6. ožujka, na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđen je ukupno 1521 prometni prekršaj, od čega je 346 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 325 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 346 vozača. Kod 31 vozača (9%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u petak, 4. ožujka u 2.20 sati, kod 64-godišnjaka, kojemu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.51 g/kg, a kretao se kolnikom ulice Stare Cesta u mjestu Vukovina,
– u subotu, 5. ožujka u 5.34 sati, kod 23-godišnjakinje je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.88 g/kg, a kretala se kolnikom Zagrebačke ulice u Velikoj Gorici.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 27 vozačica (7.8%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe kod kojih je test bio negativan, a jedna osoba je odbila testiranje.