Foto:Igor Šoban

U zagrebačkoj Klaićevoj bolnici u ponedjeljak 07. ožujka 2016. održana je svečana primopredaja novog Binokularnog indirektnog video oftalmoskopskog aparata. Aparat je dr. med. Zoranu Bahtijareviću, ravnatelju Klinike za dječje bolesti Zagreb, predao predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242 Eduard Vasilj naglasivši da je ovo samo početak jedne lijepe i uspješne suradnje s ciljem da se u vremenu koje dolazi održi još niz akcija i projekata kojima će se pomagati najmlađima i olakšati njihovo liječenje i boravak u sklopu Klaićeve bolnice. Primopredaji aparata sudjelovali su i Miljenko Mustapić, tajnik Rotary Zagreb 1242, Prim. Neda Striber, dr. med., zamjenica ravnatelja Klinika za dječje bolesti Zagreb i Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

A binokularni indirektni video oftalmoskop najnovije generacije s potpuno integriranim sistemom kamere visoke rezolucije i specijalno razvijenom optikom omogućava pregled očne pozadine i dijagnostiku svih patoloških stanja. Ujedno omogućava stvaranje digitalizirane posvijesti bolesti pacijenta te telemedicinom slanje nalaza. Osobito je važan za pregled prijevremeno rođene djece radi rane dijagnostike prematurne retinopatije. Rana dijagnostika osigurava pravovremeno liječenje i tako sprječava razvoj slabovidnosti i sljepoće.

„Lijepo je imati ovakve susrete u kojima upoznajemo i vidimo svu veličinu ljudske dobrote. Hvala gospodinu Vasilju, ali i cijelom Rotary klubu Zagreb 1242, koji su odlučili binokularni indirektni video oftalmoskop pokloniti, donirati upravo našoj ustanovi i tako pomoći našim doktorima kvalitetnije i brže preglede. Naša suradnja traje već duže vrijeme i uvijek smo imali samo pozitivna iskustva, a akcija „Pokažu ljubav‟ je ispunila svoju svrhu i potvrdila da uz malo dobre volje možemo ostvariti velike stvari. Nadam se da ćemo se i u budućnosti sretati u ovako lijepim prigodama te da ćemo zajednički realizirati još puno kvalitetnih i hvalevrijednih humanitarnih akcija‟, rekao je dr. med. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Akcija Pokaži ljubav još je jednom pokazala ispunila svoj cilj i osigurala ne samo novi aparat nego i pokazala da uvijek postoji spremnost da se pomogne najugroženijima te je kroz ovaj čin, ali i svoje ranije djelovanje potvrdila svoju humanost i spremnost da pomogne najmanjima te promovira stvarne i istinske životne vrijednosti.

„Sretan sam što je naša akcija još jednom potvrdila svoju veličinu, ali još više jer vjerujem da će se pomoću ovog aparata mnogoj djeci u sklopu ove ustanove biti omogućeno kvalitetno i pravovremeno liječenje koje će im osigurati mirno i bezbrižno djetinjstvo. Drago mi je da smo skupili dovoljno sredstava da osiguramo aparat, ali nisam sumnjao da ćemo uspjeti jer smo vjerovali u naš konačni cilj. Želim zahvaliti svim našim partnerima, prijateljima, članovima Rotary kluba Zagreb 1242, ali i svim građanima koji su potpomogli da se osiguraju sredstava za ovaj aparat te što su još jednom pokazali veličinu svoga srca. Mi idemo dalje s akcijom Pokaži ljubav, vjerujem da možemo učiniti još puno dobrih djela i da ćemo imati još puno ovakvih događaja na kojima ćemo kroz konkretne donacije pomagati drugima‟, rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242, Eduard Vasilj.

(PR)
Foto: Igor Šoban