Zagreb je u ‘Kutiji šibica’ slavio nad Meškovom 28:24 i osigurao poziciju 3 na kraju regularnog dijela sezone u sjajnoj utakmici za zatvaranje SEHA Gazprom sezone u Zagrebu.

Nakon prvih 30 minuta Meškov je imao +1 ali u drugom dijelu domaćini su uspjeli slomiti goste iz Bjelorusije i na krilima Pavlovića koji je utakmicu završio sa 6 i Vujića koji je 5 puta pogodio za ‘Lavove’ osigurali treće mjesto i polufinale Final Foura protiv Vardara do kojeg bi u slučaju poraza Vardara u Brestu mogli doći i sa drugog mjesta. Kod Meškova su po 6 puta pogodili Kristopans, Stojković i Tioumentsev no niti to nije bilo dovoljno da se izbjegne MVM Veszprem u varaždinskom polufinalu što je bila želja trenera Bebeška. Važnu ulogu za Zagreb odigrao je i Ivan Stevanović sa 13 obrana kao produkt sjajne obrane Zagrebaša u drugom dijelu koja je jedan od glavnih razloga za krajnjih +4.

U zadnjem kolu regularnog dijela sezone PPD Zagreb putuje u Novi Sad na okršaj protiv Vojvodine dok će Meškov dočekati Vardar.

Igor Rapovets, pomoćni trener Meškova:

Nismo igrali kao obično. Imali smo slabu realizaciju ali i Zagreb je imao odličnog vratara Stevanovića. Zaslužena pobjeda. Idemo se sada odmoriti i nadam se da ćemo se sresti i u Varaždinu i u Ligi prvaka.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Jako dobra, interesantna utakmica. Jak Meškov u svakom segmentu igre. Imali smo problema sa Stojkovićem u prvom dijelu ali u drugom smo to popravili, moramo znati da se njihova igra bazira na toj varijanti. Obrana je bila problem u prvom dijelu, napad s tri dešnjaka OK. Stevanović je ispolirao naše greške i na kraju smo pobjedili uz dobru realizaciju.

Rastko Stojković, igrač Meškova:

Vrlo visoka razina kvalitete utakmica. Nismo izdržali zadnjih 15 minuta, umora nas je stigao a i Stevanović je bio odličan što je presudilo. No ono pravo je tek pred nama.

Zlatko Horvat, igrač PPD Zagreba:

Za ovakvu utakmicu svi zaslužuju čestitke. Vidio sam neke stvari s klupe bolje nego inače. Trgnuli smo se nakon prvog dijela i Stevanović je odlično finiširao. Lijepo je pobjeđivati u ovakvim utakmicama.
(SEHA GAZPROM LEAGUE)