Pucnjem topa na Tvrđavi Petra i Pavla u Rusiji  je svečano započelo Svjetsko prvenstvo za juniore u boksu. Među 57 zemalja i rekordnih 370 boksača, Hrvatsku u Petrogradu predstavlja šest juniora, koji su danas saznali i svoj ždrijeb.

Prvi će u ring u nedjelju Ivan Šegrt (66 kg, BK Sesvete) sa Francuzem Milanom Pratom. Ukoliko ga pobijedi čeka ga bolji iz dvoboja Azerbajdžan i Litva u borbi za ulazak u četvrtfinale. Antonio Tkalčić (60 kg, BK Koprivnica) slobodan je prvo kolo.

Koprivničanin čeka ponedjeljak i pobjednika dvoboja Armenca Astoyana i Škota Stuarta. I četvorica ostalih su slobodni prvo kolo i do medalje im trebaju dvije pobjede. Mladen Sobjeslavski (70 kg, BK Leonardo) čeka ponedjeljak i pobjednika između Nijemca Galeryaza i Uzbekistanca Saidkhonova koji je ovogodišnji Prvak Azije.

Matej Uremović (75 kg, BK Rijeka) čeka utorak i pobjednika između Viceprvaka Atije Kirgistanca Chatkalbekova i Rumunja Biroa dvostrukog finalistu Europskog prvenstva, koji je lani u Anapi na EP eliminirao drugog Riječana Lea Cvetkovića.

Ivan Šteko (80 kg, BK Pula) čeka pobjednika dvoboja Amerikanca Andersona i Norvežanina Shamilova brončanog ovogodišnjeg Europljanina što je ostvario u nižoj kategoriji. Tada je u Ukrajini u prvom kolu pobijedio našeg Domenkuša.

Josip Biletić (+80 kg, BK Zadar) čeka boljeg između Prvaka Azije Uzbekistanca Rorimsha i Talijana Pugliara.

-Solidan ždrijeb. Čak petorica naših momaka slobodni su prvo kolo što je odlično. Vjerujem da bi mogli ovdje napraviti velik rezultat – izjavio je Izbornik juniorske reprezentacije Dragan Vidaić, uz kojeg su u Rusiji treneri Hasan Yousef i Pavlica Šteko. Recimo da je na prvenstvu jedan od službenih liječnika i naš dr. Zdenko Mitar.

Borbe uživo možete pratiti putem interneta na: http://stpetersburgboxing.org/online/