Pred Cedevitom je najvažniji dio sezone i momčad Veljka Mršića ovih se dana potpuno posvetila pripremi za doigravanje ABA lige i prvu polufinalnu utakmicu protiv Crvene zvezde, koja će se u igrati u utorak u 18:45h u Pioniru u Beogradu.

“Nakon Unicaje u Euroligi imali smo pet dana između te utakmice i Crvene zvezde. Mislim da ćemo doći spremni da odigramo jednu dobru utakmicu protiv jedne izuzetno dobre momčadi, koja se skoro već plasirala među najboljih osam u Europi i ima izuzetan domaći teren. Bit će to jedna jako dobra košarkaška utakmica”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić, u čijoj je momčadi zbog problema s prstom na nozi za utakmicu u utorak upitan Henry Walker.

Ove sezone Cedevita i Crvena zvezda Telekom su se susreli već tri puta. U ABA ligi je Cedevita slavila u oba navrata (u Zagrebu i Beogradu), a u Top 16 fazi Eurolige u Beogradu je Zvezda pobijedila.

“Pobijedili smo ih u ABA ligi dva puta, a izgubili smo u euroligaškoj utakmici. No, treba isto tako znati da je ta prva pobjeda bila kad je Zvezda dovela četvoricu novih igrača, od kojih su dvojica nositelji, a prije druge utakmice u kojoj smo ih dobili su im dva dana ranije također došla dvojica novih igrača. Ovo sada je ipak jedna sasvim drugačija Zvezda, puno jača. No, mi imamo svoje šanse i idemo pokušati pobijediti prvu utakmicu.”

Što bi moglo presuditi pobjednika?

“Znamo se jako dobro. Odlučit će tko bude raspoloženiji tu utakmicu, tko bude na boljem energetskom nivou, tko bude imao više koncentracije i tko bude imao više raspoloženih pojedinaca. Ona momčad koja će biti više momčad na terenu u toj utakmici će donijeti odluku o pobjedniku.”

Mnogi vjeruju da Cedevita ima veće šanse pobijediti u gostima u prvoj utakmici nego u eventualnoj trećoj.

“Ne bih se bavio špekulacijama. Mi se bavimo s time da treba igrati. Sada smo koncentrirani samo na prvu utakmicu i znamo da trebaju dvije pobjede za proći dalje. I oni to isto znaju. Hoće li se one dogoditi u prve dvije utakmice ili će trebati tri utakmice za to, vidjet ćemo. Na nama je da se potrudimo i da odigramo čim bolje”, rekao je Mršić.

Na kraju regularne sezone kapetan Cedevite Miro Bilan proglašen je MVP-em ABA lige. On je ujedno uvršten i u najbolju petorku lige, a ondje mu društvo pravi playmaker Cedevite Jacob Pullen.

“To je veliko postignuće”, izjavio je Pullen. “Moji suigrači i treneri stavili su me u poziciju da mogu ove sezone biti uspješan, no na kraju dana najvažnije je pobjeđivati. Biti imenovan u prvu petorku lige neće značiti ništa ako nećemo naći način da pobijedimo Crvenu zvezdu i da prođemo u finale.”

Pullen je uoči prve polufinalne utakmice optimističan: “Vjerujem da možemo pobijedili. Pobijedili smo ondje već ranije. Dobra su momčad i igraju čvrsto, no istovremeno mislim da nam oni kao momčad dosta odgovaraju. Katkad im radimo probleme u pick and rollu i s našom brzom igrom i ako ćemo ih dobro braniti i zaustaviti ih u obrani moguće je da pobijedimo.”

Jasno je da će atmosfera u Pioniru biti užarena i Cedeviti neće biti lako.

“Ondje je odlična atmosfera. To je odlično mjesto za igrati, jedno od najboljih u Europi i navijači rade dobar posao u pružanju podrške svojoj momčadi. No, s druge strane to i radi pritisak na domaćim igračima jer igraju pred toliko ljudi. Mi moramo jednostavno ući u utakmicu, igrati leđima okrenuti zidu i nadam se da ćemo naći način da pobijedimo”, rekao je na kraju Pullen.
(kkcedevita.hr)