Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici posjetio jednog od dvojice mladića, navijača Hajduka, koje su huligani napali i pretukli nakon nogometne utakmice između Intera iz Zaprešića i splitskog Hajduka.

Bandić je poručio kako želi vjerovati da će policija uskoro otkriti počinitelje i drakonski ih kazniti jer to je nedopustivo, neoprostivo, divljački, barbarski. “To nije Zagreb niti je gradonačelnik na čelu takvog grada, to su huligani koje treba otkriti i sankcionirati i kazniti”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Kako bi makar dijelom pomogao u drugačijoj slici Zagreba obojicu mladića i oba doktora koja su se borila za njihov život i saniranje ozljeda Bandić je pozvao na utakmicu Arsenala i Dinama, da mu budu gosti u loži, 16. rujna, u Maksimiru. “I bit ćemo zajedno i rekao sam im da obuku Hajdukovo dresove. Ja ću Dinamov, oni će Hajdukove, a netko će hrvatski”, istaknuo je Bandić.

Bandić je novinarima izjavio da je u Klaićevoj bolnici obišao nastradalog 17-godišnjeg mladića Marija Butorca, dok je drugi pretučeni mladić bolje pa je pušten kući. “Dečko se osjeća dobro i majka je pored njega već tjedan dana. Doktori kažu da će u bolnici ostati još četiri, pet dana. Taman onoliko da se oporavi do Arsenala”, rekao je Bandić.

Kazao je da nije odmah saznao za napad na dvojicu mladih Splićana koje je grupa huligana napala i teško ozlijedila na Črnomercu. “Ja nisam znao to, ja kako jurim sto na sat, rijetko čitam novine i još rjeđe gledam vijesti i bio sam zgrožen kad sam čuo u nedjelju, kad se to dogodilo na Črnomercu, da su dvojica dečki, naših Splićana, mladi dečki koji su došli u posjet svom prijatelju ovdje, bili na tekmi u Zaprešiću, na Hajduk-Inter i da su napadnuti na izlasku iz tramvaja na okretištu Črnomerec”, rekao je Bandić.

Poručio je kako želi vjerovati da će “naše Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava zagrebačka, uskoro otkriti počinitelje”.

Bandić je istaknuo da na Črnomercu, gdje se mladići pretučeni nije bilo kamera, ali da kamere postoje u autobusu. “I ti huligani su se vozili zajedno s njima iz Zaprešića. Nadam se i želim vjerovati da će Policijska uprava Zagrebačka hitno reagirati i da će otkriti počinitelje i drakonski ih kazniti jer ovo je nedopustivo, neoprostivo, divljači, barbarski”, poručio je Bandić.

Prema policijskim podacima 17-godišnji mladići su pretučeni u nedjelju, 30. kolovoza oko 22 sata, na okretištu autobusa na Črnomercu, a nepoznati počinitelji obojici su nanijeli teške ozljede.