Predsjednik HDZ-a Tomsilav Karamarko izjavio je u subotu u Požegi kako HDZ-ova domoljubna koalicija pobjeđuje posljednje tri godine i nema razloga za eksperimentiranje, a potvrdio je da će se odazvati pozivu hrvatske predsjednice vezano uz utvrđivanje termina parlamentarnih izbora, ocijenivši da bi to trebali i SDP-ovci i HNS-ovci.

Na upit novinara o mogućnosti koaliranja HDZ-a s Reformistima Radimira Čačića, rekao je kako HDZ ima svoju domoljubnu koaliciju s kojom pobjeđuje posljednje tri godine.

“Mi nemamo razloga za eksperimentirati. Mi ćemo uvjerljivo pobijediti na ovim parlamentarnim izborima. Tako ćemo i dalje formirati našu politiku, ne vjerujem da će biti potrebno kakvo dodatno koaliranje”, naglasio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a danas je ponovio svoju procjenu da su rezultati anketa agencije Promocija plus, CRO Demoskop o popularnosti stranaka obmana javnosti.

Prema najnovijoj anketi CRO Demoskop, SDP se s 29 posto glasova ‘primaknuo’ na oko dva posto zaostatka za HDZ-om, koji ima 31,1 posto. No, Karamarko je procijenio da su ti podatci falsifikat i da HDZ ima prednost 12 do 14 posto ispred SDP-a.

Predsjednik HDZ-a potvrdio je novinarima kako će se odazvati na konzultacije predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, vezano uz utvrđivanje termina parlamentarnih izbora.

“Mislim da nije dobro odbiti poziv predsjednice na jedan tako značajan sastanak, govorimo o terminu kada će se raspisat izbori. Mislim da bi to trebalo zanimati HNS-ovce i SDP-ovce”, zaključio je.

Zbog zanimanja i upita novinara o njegovom glazbenom ukusu, Karamarko je dao popis glazbenika koje je preferirao u mladosti. Od domaćih tu su Film, Boa, Azra, a od stranih Eric Clapton, John Hiatt. Danas, kaže Karamarko, preferira klapsku glazbu, slavonske tamburice i glazbu iz mladosti.

Predsjednik HDZ-a boravi u Požegi na završnom danu manifestacije Aurea fest, koja se održava od 30. kolovoza do 5. rujna pod sloganom „Sedam dana – sedam noći”. (Hina)