Na priopćenje Udruge Blokirani u kojem se navodi kako čelnici Živog zida sustavno dovode u pitanje javni ugled te udruge, reagirao je supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić koji u svom odgovoru proziva hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka kako oni stoje iza priopćenja Blokiranih.

U priopćenju koje započinje riječima “poštovana gospođo Grabar Kitarović, poštovani gospodine Karamarko”, navodi se kako je reagiranje Udruge Blokirani izazvala ocjena predsjednika Živog zida Ivana Sinčića koji je prozvao aktualnu Predsjednicu Republike zbog nerada, dok se predsjendiku HDZ-a Karamarku spočitava da je “pozvao premijera Milanovića na ulični obračun”.

Na optužbu kako se Živi zid bavi pronalaženjem narodnih neprijatelja, supredsjendik Živog zida navodi kako je predsjednik HDZ-a Karamarko svojedobno bio šef tajnih službi “koje ne da se bave pronalaženjem ‘narodnih neprijatelja’, nego ih ‘proizvode’ ako ih nema”, dok se predsjednici Grabar Kitarović spočitava neispunjavanje obećanja iz predizborne poput “zaustavljanja kopanja po kontejnerima, isključivanja vode i struje, egzodusa mladih, deložacija itd.”.

“Nije valjda da se u ovakvim vremenima i okolnostima, uloga Predsjednice Republike svela na stotinu selfija dnevno? Zlonamjerni bi rekli kako je to beskorisno. Mi smatramo da je to, nakon svih onih obećanja i neispunjavanja niti jednog postotka istih, uvreda za zdrav razum cijeloj naciji, ali i pljuska onima koji su gđi Grabar Kitarović, zavedeni njezinom predizbornom slatkorječivošću, naivno joj dali svoj glas. Neki od njih su u međuvremenu deložirani, znamo i mi i vi tko. A za mnoge i ne znamo, jer su deložirani u tišini. Onako kako najviše volite”, stoji u priopćenju Živog zida, koji na kraju poziva Predsjednicu i prvog čovjeka HDZ-a na sučeljavanje.

(Hina)