Izvršni odbor Organizacije Hrvatske zore (HZ) Grada Zagreba ovim putem demantira jučer objavljenu vijest o “prelasku predsjednika i 60 članova ogranka Sesvete, iz stranke Hrvatska Zora u stranku zagrebačkog gradonačelnika – reagirao je predsjednik zagrebačke organizacije Hrvatske zore Ante Birin na vijest kako je šezdeset članova njihove stranke prešlo u stranku Milana Bandića.

-Činjenica je, naime, kako osim jednoga člana, nitko iz redova članstva Temeljnog ogranka HZ Sesvete nije prešao u stranku aktualnog gradonačelnika, a ponajmanje njih šezdeset koji bi, barem dijelom, predstavljali impozantan dekor gradonačelnikovoj tiskovnoj konferenciji održanoj tim povodom.

Isto tako činjenica je da Tomislav Bubalo, koji se sam netočno predstavlja kao “čelnik” ili “predsjednik” spomenutog temeljnog ogranka (ili ga drugi tako predstavljaju) tu dužnost  – nikada nije obnašao.

Iako su ovakve manipulacije, na žalost, dio uobičajenog političkog folklora, osobito u predizborno vrijeme, one same po sebi najbolje govore o vjerodostojnosti onih koji, u želji da se u što boljem svjetlu predstave javnosti, ne biraju sredstva.

Vjerujući kako je građanina Zagreba i državljanima Republike Hrvatske dosta manipulacija svake vrste, populizma i demagogije, Izvršni odbor Organizacije Hrvatske zore Grada Zagreba izražava nadu kako će birači na predstojećim izborima primjereno kazniti ovakav model političkog djelovanja i na taj način pridonijeti jačanju osjećaja odgovornosti na svim razinama društva – napisao je Birin.