Ove godine Međunarodni dan društvenih igara (International Tabletop day) obilježava se 30. travnja, pa se u mnogim državama svijeta organiziraju okupljanja i igranja modernih društvenih igara. Tim povodom kod nas se u organizaciji udruge Igranje održava 9-ti po redu Dan društvenih igara u Zagrebu u sklopu FER-a, Vukovarska 39 (restoran Casssandra), u subotu, 30. travanja u vremenu od 10:00 do 22:00 sati.

Tijekom dana volonteri udruge Igranje prezentirati će igre, objašnjavati pravila i pomagati posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Za malo iskusnije na raspolaganju će biti preko 70 igara koje će moći zaigrati sa svojim društvom ili pak s novim društvom, te steći neke nove prijatelje. Posjetioci će iskusiti razne svjetove igara i fantastike u različitim kutcima, a u svakom kutku čekati će ih drugi tip igara. Kao i svake godine do sad, tijekom dana bit će prezentirane neki od najpopularnijih naslova iz 2015.

Za obitelji s djecom na raspolaganju je i nekoliko izvrsnih i nagrađivanih dječjih društvenih igara uz koje će se moći zabaviti i roditelji.

Ovogodišnji Dan društvenih igara posvećen je tematici Star Warsa, budući da datum održavanja pada blizu Star Wars dana. Tako će se moći isprobati igre minijaturama X-wing i Armada, fenomenalan Imperial Assault kao i Star Wars LCG. Tijekom dana bit će organiziran i X-wing turnir na kojem će natjecatelji moći osvojiti i primamljive nagrade. Posjetitelji će također moći sudjelovati i na kvizu znanja iz opće i kulture društvenih igara organiziranom u stilu popularnih pub kvizova.

Cijena ulaznice je 10 kuna po osobi, a obiteljska ulaznica je 20 kuna.
(PR)