Znatno oslabljena momčad zagrebačke Mladosti nije uspjela izboriti drugi krug natjecanja u Ligi prvaka jer je na kvalifikacijskom turniru u Herceg Novom nakon tri poraza zauzela posljednje mjesto.

Bez dva prva centra, Frana Paškvalina i Franka Geratovića, te čak petorice prvotimaca koji igraju za reprezentaciju U-20 na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu, teško je bilo očekivati da će  golobradi odabranici trenera Hrvoja Hrestaka nekoga uspjeti pobjediti.

Nakon što su u prvom kolu poraženi sa 5-7 od domaćeg Jadrana, u drugom su od njih  sa 7-15 bili bolji i vaterpolisti Spartaka iz Volgograda, pa je o trećem mjestu koji vodi u drugi krug kvalifikacija odlučivala utakmica trećeg kola u kojoj su prvaci Francuske momčad Montpelliera pobijedili “žapce” sa 8-6. Ključnom se pokazala druga četvrtfina koju je francuski sastav dobio 4-0.

Tako se Mladost oprostila od ovogodišnjih nastupa u europskim natjecanjima jer posljedneplasirana momčad u kvalifikacijama za Ligu prvaka ne stiče ni pravo nastupa u Eurokupu.