Laburisti Grada Zagreba organiziraju prosvjed zbog bespravne gradnje autopraonice i popratnih objekata u zagrebačkom naselju Siget. Prosvjed će se održati na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Parka hrvatske mornarice. Tom prilikom javnosti ćemo ukazati na bespravno sagrađenu autopraonicu na zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, na zaštićenoj zelenoj površini koja je ujedno i vodozaštitno područje.

– Autopraonicu je bespravno i unatoč protivljenju građana Zagreba podigao Abdulmounem Haoui, donator gradonačelnika Milana Bandića. Dio autopraonice legaliziran je pod sumnjivim okolnostima. U postupku legalizacije, dva su ureda Grada Zagreba donijela oprečne odluke – Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, autopraonicu je legalizirao, a Gradski ured za imovinsko – pravne poslove i imovinu, vlasnika autopraonice naknadno je kao bespravnog graditelja prijavio građevinskoj inspekciji, te se još uvijek vodi spor- ističu Laburisti.

Navode kako ovim prosvjedom upozoravaju i na kaotično stanje u gradskoj upravo, te na pritiske s kojima se suočavaju gradski službenici, te kako će u prosvjedu, pored članova zagrebačkih Laburista i stanovnika Sigeta, sudjelovati i saborska zastupnica Hrvatskih laburista – Stranke rada Nansi Tireli.

Također, upozoravaju da je tijekom akcije moguće da će doći do ometanja protoka vozila na Aveniji Većeslava Holjevca.