Hippy Garden – Francuski paviljon. 13.05.2016. Photo by Deyan Baric

Kultni Francuski paviljon u petak je zasjao posebnim sjajem. Za sve posjetitelje revije, Hippy Garden paviljon pretvoren je u pravi mali raj. Ovaj grandiozni prostor odisao je apsolutnim doživljajem čistoće i prozračnosti, a Đurđica Vorkapić svojom je kreativnošću oduzela dah i prije no što je revija započela. Uzvanike je dočekala okrugla pista, koja se prostirala na više od 100 kvadrata, napravljena od trave sa stablom masline u sredini, kao najvećim simbolom Edena. Potpuni dojam esencije života, Hippy Garden je stvorio služeći vodu sa cvjetovima bazge, vinom i kruhom.
Pistu s božanskom kulisom, uz taktove moćnih glazbenih arija, krasio je odmjeren i suzdržan hod modela, dok je pravu modnu rapsodiju Đurđica začinila specifičnim dizajnerskim kreacijama…Poštujući dosadašnje estetske kanone, kreacije dugih haljina u nježnim i smirenim tonovima izrađene su od materijala koji bi laskao svakoj silueti. Kolekciju odlikuje i raskošna čipka, jedinstveni print i svila tkana srebrnim nitima. Haljine sa strogo zatvorenim prednjim dijelom, ali otvorenih leđa, te haljine s prepoznatljivim dubokim V izrezom, činile su nježnu iluziju karakterističnu brendu Hippy Garden. Na vrlo harmoničan i profinjen način u svakom komadu odjeće vidljiva je besprijekorna konstrukcija moderne forme.


Osim brojnih uzvanika iz javnog života, poput gospodina Jakova Kitarovića, Sanje Doležal, Nikoline Pišek Ristović, Barbare Vicković, Dijane Pleštine, Ivane Husar Mlinac, Borisa Banovića, Petre Friganović, Ivane Paradžiković, Tončice Čeljuske, Tihane Harapin Zalepugin, Vanje Halilović, Ljiljane Vinković, Perice Martinović, Katarine Baban, Martine Medved, Dubravka Šimenca i mnogih drugih, zadovoljstvo nakon revije nije krila ni sama dizajnerica Đurđica Vorkapić: ”Sretna sam što snove pretvaram u stvarnost, a stvaralačku ljubav u djela”.
Kako bi večer pratila nit vodilju stvaranja kolekcije, a to je promišljanje o istinskim životnim vrijednostima, Đurđica Vorkapić je uz Sanju Doležal posjetiteljima prezentirala humanitarni projekt u potpunosti samostalno osmišljen i zaštićen kao patent u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Riječ je o patentu koji će olakšati uplatu sredstava humanitarnim akcijama na bankovnim automatima. Korisnik bankomata moći će karticom uplatiti određeni iznos odabranoj humanitarnoj udruzi ili akciji. Pazeći na sigurnost i transparentnost, Đurđica je osmislila način kojim bi integracija ovakvog sustava uvelike povećala šanse globalnog humanitarnog djelovanja. Sjajna korelacija prikazanih modela i eteričnosti prostora održavanja, uključujući patent prezentaciju humanitarnog projekta, učinila je ovaj događaj božanstvenim.
(PR)