Na poziv Međunarodnog instituta za protuterorizam ICT – International Institute for Counter- Terrorism pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama  Pavle Kalinić sudjeluje u radu 15. Međunarodne konferenciju o protuterorizmu World Summit on Counter-Terorism – ICT’s 15th  International Conference koja se održava od 7. do 10. rujna 2015. u izraelskom gradu Herzliyai.

Godišnja konferencija koju organizira Međunarodni institut za protuterorizam spada u najvažnije svjetske skupove koji se na interdisciplinaran način bave protuterorizmom. Ovogodišnja konferencija osobito je važna s obzirom na rast Islamske države Iraka i Levanta (ISIS), širenje terorizma, kao i nestabilnost u Siriji, Iraku, Libiji, Afganistanu, Pakistanu i velikom dijelu Afrike. Glavni program konferencije ostvaruje se kroz panel rasprave i radionice koje obrađuju specifičan fenomen suvremenog terorizma, uključujući definiranje, analize terorizam- mediji- javnost i strategija u borbi protiv terorizma, te analiza specifičnih inačica i manifestacija terorizma. Konferencija služi kao platforma za stvaranje međunarodne suradnje vodećih svjetskih stručnjaka i institucija za borbu protiv terorizma.

Međunarodni institut za protuterorizam („International Institute for Counter-Terrorism“ – ICT) je renominiran istraživački institut posvećen razvijanju inovativnih javnih političkih rješenja za međunarodni terorizam. ICT traži međunarodnu suradnju u globalnoj borbi protiv terorizma, te stvara put za multilateralno djelovanje protiv terorističkih mreža i država koje sponzoriraju terorizam.

 

Na prošlogodišnjoj konferenciji sudjelovalo je više od 1300 sudionika iz 70 zemalja, a organizatori očekuju kako će ove godine sudionika biti još više.