Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb osvajači su Kupa Hrvatske. U velikom finalu najbolji hrvatski rukometaši nadigrali su ekipu GRK Varaždina rezultatom 30:25 (16:14) i tako stigli do 23. titule osvajača nacionalnog Kupa.
Utakmica PPD Zagreba i GRK Varaždina odigrana je u dupke ispunjenoj dvorani Marija i Lina u Umagu, a utakmicu su vodili suci Matija Gubica i Boris Milošević iz Osijeka.
Uvertira u veliko finale seniora bilo je kadetsko finale u kojemu je rukometni klub Kozala svladao rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb rezultatom 23:20 (13:12).
Odlični Mandalinić i Šebetić!
Trener PPD Zagreba Veselin Vujović za završnicu Kupa nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Luku Stepančića, Josipa Šandrka i Sandra Obranovića, dok je u Umag poveo svih 19 preostalih zdravih igrača. Utakmicu protiv Nexea tako su s tribina odgledali Lovro Mihić, Jakov Vrdoljak i Antonijo Kovačević.
U odnosu na polufinalnu utakmicu, u kojoj su zagrebaši svladali rukometni klub Nexe Našice s 30:18, u sastavu se umjesto Antonija Kovačevića našao Stanko Sabljić.
Zagrebaši su od prve minute zaigrali na visokom nivou u obrani, a preko vanjskih pucača Stipe Mandalinića i Luke Šebetića polako ali sigurno gradili prednost u napadu. Ulogu favorita aktualni su prvaci države u potpunosti opravdali, pa smo tako kako je utakmica odmicala gledali i povećanje Zagrebove prednosti.
Tako je u 15. minuti na semaforu stajalo 8:5 u korist Zagreba, ali su hrabri Varaždinci na krilima raspoloženog Ivana Horvata do isteka poluvremena smanjili taj zaostatak na 16:14.
Nastavak je donio nova uzbuđenja, a kako je vrijeme odmicalo PPD Zagreb je povećavao svoju prednost. Obrana je opet postala neprobojna, Filip Ivić je to popratio odličnim reakcijama na golu, a kao i u prvom dijelu napadački su prednjačili Stipe Mandalinić.
Na koncu apsolutno zaslužena pobjeda PPD Zagreba rezultatom 30:25.
Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Stipe Mandalinić sa devet, odnosno Luka Šebetić sa sedam pogodaka. Filip Ivić imao je 10 obrana.
Kod Varaždinaca svakako valja istaknuti sjajnog Ivana Horvata sa devet pogodaka, odnosno Juricu Vidačeka sa šest golova. Matija Špikić imao je šest obrana.
RK PPD Zagreb: Stevanović 1 obrana, Ivić 14 obrana; Sabljić 2, Vujić 1, Kontrec, Šprem 1, Šebetić 7, Marković 5, Raković, Horvat 1, Šušnja, J. Valčić 4, T. Valčić, Mandalinić 9, Markoski, Pavlović
GRK Varaždin: Špikić 6 obrana, Črnila 2 obrane; Šipić 5, Vučko, Novak, Hutinec 1, Horvat 9, Vincek, Vidaček 6, Tokić 2, Huđ, Lind, Hrš, Levak 1, Grbac, Marčec 1
(rk-zagreb.hr)