U organizaciji Grada Zagreba, u utorak, 17. svibnja 2016. godine, 14. (četrnaestu) godinu zaredom održat će se manifestacija u javnosti prepoznata pod nazivom “Dan zagrebačkih maturanata“, povodom obilježavanja završetka nastave i srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda srednjih škola (“maturanata“) Grada Zagreba, sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2015./2016., u cilju osiguravanja primjerenijeg okruženja, na zadovoljstvo kako mladih, tako i njihovih roditelja i nastavnika, te šire društvene zajednice.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom “Dan zagrebačkih maturanata“ započet će okupljanjem učenika u 11.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na Trgu bana Josipa Jelačića očekuje se oko 5 000 “maturanata“, dok se dodatnih 3 000 očekuje u Parku Bundek, gdje će se 9. (devetu) godinu zaredom u organizaciji Grada Zagreba održati glazbeno-scenski nastup po izboru predstavnika Vijeća učenika Grada Zagreba (Lana Jurčević, Detour, Songkillersi…) koji će završiti u 22.00 sata.

Polazak povorke “maturanata” u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i suradnika prema Parku Bundek, predviđen je u 12.00 sati s Trga bana Josipa Jelačića, ustaljenom trasom:
Praška-Trg N. Š. Zrinskog-Strossmayerov trg-Tomislavov trg-Mihanovićeva-Miramarska-Ulica grada Vukovara-Hrvatske bratske zajednice (most Slobode)-Damira Tomljanovića Gavrana-Park Bundek.

Kao i prethodnih godina, navedenom trasom osigurana je pratnja prometne policije i zdravstvene ekipe te glazbena podloga s tzv. ”pokretne pozornice”.
U Park Bundek učenicima nije dozvoljeno unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu kao ni ostala neprimjerena sredstva. U ugostiteljskim objektima bit će moguće kupiti sendviče, te vodu, sokove i pivo (u plastičnoj ambalaži).

Napominjemo da je će tijekom trajanja manifestacije “Dan zagrebačkih maturanata“ dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, Zagrebački električni tramvaj, osigurat će dodatne linije javnog gradskog prijevoza, radi lakšeg i bržeg povratka “maturanata“ svojim domovima.