Novu, 43. po redu koncertnu sezonu Lisinski subotom, otvorit će zajednički nastup Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Hrvatske radiotelevizije i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, koji će pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvesti Gurre Lieder A. Schonberga. Najavljeno je to na konferenciji za novinare u Lisinskom prilikom koje je predstavljen tradicionalno bogat program koncertne sezone 2016./17.

KD Lisinski slavi zajedništvo, prevladava prepreke i isključivost, rekao je ravnatelj Dvorane Dražen Siriščević najavivši kako će u 12. veličanstvenih glazbenih događaja Zagreb iznova okupiti najveće domaće i svjetske orkestre, dirigente i soliste. Ravnatelj je zahvalio Gradu na kontinuiranoj pomoći, koja je između ostaloga rezultirala novim Steinway glasovirom.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je glazba jedini jezik koji svi razumiju, te kako trebamo nastaviti podupirati hrvatsku umjetnost jer predstavlja kulturni identitet svih Zagrepčana i hrvatskih građana. Zahvalivši se svima koji su i prethodnih godina prepoznali glazbenu izvrsnost, zaključio je kako će ljubitelji glazbe i ove jeseni uživati u maestralnim nastupima domaćih i stranih virtuoza.

Predsjednik Uprave Splitske banke, Andre-Marc Prudent kao novi partner KD Vatroslav Lisinski rekao je kako je zajednički cilj promocija i doprinos kulture grada Zagreba i Hrvatske, naglasivši kako je Dvorana ključan element kulturnog života europske metropole, kakav Zagreb sigurno jest.

U novoj će se sezoni na pozornicu penjati zvijezde poput Leonidasa Kavakosa, Vadima Rjepina, Isabelle Faust, Camerona Carpentera, Aljoše Jurinića i neizostavnog genijalca Ive Pogorelića.
(zagreb.hr)