U prelijepom prirodnom ambijentu park šume Maksimir snimljen je bajkovit editorijal lanca frizerskih salona Studia Marcela. U priči o šumskim vilama izvrsno su se našle ambasadorice studija Marcela pjevačica Lidija Bačić, glumica Ana Vilenica, nekadašnje Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura i Ivana Delač Đolo te ljepotice Ivana Ergić, Nina Slamić Gudeljević i Nikolina Miletić.

Pod kreativnim vodstvom fotografkinje Ive Lulić i Jadranke Pezo iz Studia Marcela priča o nježnim šumskim vilama postala je stvarna tim više jer su se poznate Hrvatice izvrsno utjelovile ta nježna bića. Sve su odmalena vjerovale kako dobre vile postoje, a koje od njih su im bile najdraže provjerili smo na setu snimanja.

Ana Vilenica: ”Kad govorimo o vilama ne mogu pobjeći od svog prezimena- Vilenica. Bas mi je vilinsko. Saznala sam da su Vilenice po predaji bile žene koje su znale liječiti, a to su naučile od vila. Moja baka pričala mi je o vilama koje bi se noću skupljale i plesale, a ako bi zakazale konje, ujutro bi ti konji imali ispletene pletenice na grivi. Takve konje nisu smjeli dirati. Volim svoje prezime i nekad se stvarno osjecam kao vila”, govori lijepa Ana.

Ivana Mišura u djetinjstvu je najvise voljela bajku “Pepeljuga” i priču o djevojci kojoj je dobra vila pomogla napraviti haljinu i staklene cipelice za kraljevski bal. ”Vjerujem u dobre vile, a danassu to definitivno naše majke koje će sve učiniti da budemo sretni”,kaže Ivana.

Nina Slamić Gudeljević kad je bila mala vjerovala je u Zubić vilu. ”Mama me načula da moram svaki dan prati zubiće jer Zubić vila donosi poklone samo za zdrave i bijele zube. Ja sam ih redovno prala i za svaki zubić poklone dobivala” , prisjeća se Nina.

U Zubić vilu vjerovala je jos jedna Miss Hrvatske Ivana Ergić. ”Kao mala, vjerovala sam u Zubic vilu. Za svaki mliječni zub ostavljala mi je novac ispod jastuka i novi trajni zub na mom osmjehu”.

Kad govorimo o djetinjstvu i vilama, ona koja je itekako ostala u sjećanju Nikoline Miletić je Plava vila koja govori Pinokiju da će postati pravi dječak ako bude hrabar, marljiv i iskren. Kao što su svi ljudi često rastrgani između dobra i zla, tako je bio i Pinokio, no dobra vila ga je pokušava usmjeriti na pravi i dobar put. ”Nijedna laž ne prođe nekažnjeno, zato uvijek treba govoriti istinu. Moje dobrevile su moji roditelji koji su me podučili svemu onom što je vrijedno truda i dobro u životu te da se uvijek trudim biti bolji čovjek”, iskrena je Nikolina. S njom se slaže Ivana Delač Đolo koja dodaje kako je i njezinom sinu do sad jedna od dražih lektira upravo Pinokio zbog poučne priče.
Popularna pjevačica Lidija Bačić kao djevojčica nije vjerovala da postoje vile. ” Voljela sam čitati i gledati bajke u kojima vila pretvara sluškinju u najljepšu princezu sa najljepšom haljinom, a potom sam obožavala i priču u kojoj vila preuzima negativnu ulogu pa baca kletvu na Trnoružicu. Kao malena zamišljala sam da je život bajka, ali onda sam odrasla. No zato često uživam u raznim ekraniziranim bajkama, a sad imam i ove fotografije pa sam se već zamislila kao vila i kako bacam čari na nekog zgodnog princa”, kroz smijeh će Lidija.

FOTO: Iva Lulić za Studio Marcela
Kosa: Studio Marcela
Šminka: Marijana Žugelj/ Colorwizz
Haljine: Ivana Juric design
Cipele: Hogl
(PR)