CUFUS

Prekrasan sunčani vikend od petka, 20. svibnja, do nedjelje, 22. svibnja, bio je idealan za sve one koji su, željni smijeha i zabave, došli u Samobor na 6. Cirkuski ulični festival u Samoboru – CU’FUS.

Organizatori iz udruga Razbibriga i Antuntun ove godine su se potrudili da u Samobor dovedu domaće i strane ulične zabavljače svih fela pa se na potezu od Trga kralja Tomislava do parka kod Samoborskog muzeja sva tri dana moglo uživati, ali i sudjelovati, u neobičnim cirkusarijama i radionicama koje su priredili vješti umjetnici. Uz brojne štandove, gdje ste se mogli okrijepiti ili pak kupiti nešto iz zanimljive ponude, teško se prolazilo, jer se u svakom kutku na placu ili u parku nešto događalo. Osim domaćina, svoje “cufusarije” pokazali su i gosti iz Češke, Italije, Makedonije i Srbije, a bili su tu, osim naših samoborskih, i veseljaci iz Novog Vinodolskog, Kutine, Zagreba, Varaždina i Oštarija.

Naravno, najviše su uživali najmlađi, koji su u radionicama pod paskom cirkuskih pedagoga učili žonglirati, ekvilibrirati, vrtjeti hoop ili se pak penjati po različitim spravama, a za to vrijeme su roditelji u miru mogli pogledati predstave za odrasle ili uživati u koncertima Tricikla, Vibrica, Šoguna i ostalom muzičkom programu. CU’FUS je iz godine u godinu sve bolji i sadržajniji, što su prepoznali i sponzori: Grad Samobor, POU Samobor, Zagrebačka županija, Samoborski muzej, Turistička zajednica grada Samobora, kao i brojni samoborski ugostitelji i poduzetnici. Na organizatorima je da “pod mus” na CU’FUS u naš grad i sljedeće godine dovedu još više zabave, veselja, razbibrige i smijeha.
(samobor.hr)