Trčanje se vraća u centar Samobora, a ove godine tradicionalna 55. Noćna utrka Grada Samobora održat će se u srijedu, 25. svibnja sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava.
U rekordnom roku popunjene su prijave na 5 i 10 kilometara, a glavnoj utrci koja počinje u 19:00 sati prethodi utrka školaraca u 18:00 sati. Trči se samim centrom Samobora, kako bi gotovo 500 trkača moglo uživati u dinamičnoj atmosferi i zanimljivom okruženju.
Utrku će, kao i prije 55 godina, otvoriti g. Josip Leopold, danas 90 – godišnjak, koji je napokon dočekao da se utrka koju je pokrenuo vrati na gradske ulice.
Prva Noćna trka održana je 9. svibnja 1961., a sudjelovalo je 32 trkača iz Škole učenika u privredi, Autoškole i Gimnazije. U drugoj utrci 1962. godine već je sudjelovalo 137 natjecatelja u tri kategorije (omladinci, omladinke i seniori). Ova utrka je tada postala sve masovnija i prepoznatljiva u gradu Samoboru i šire.
Nakon toga utrka se preselila na gradski stadion, gdje su se natjecali učenici, a ove godine doživljava veliki povratak u centar grada.
Poduzete su sve mjere kako bi se postigla najviša razina sigurnosti prometa i trkača, no na žalost, ovako veliku utrku, koja je privukla izniman interes, nemoguće je organizirati bez zatvaranja prometa. Upravo iz tog razloga odabrana je srijeda, uoči blagdana Tijelova, odnosno neradnog dana.
Sve informacije o utrci i prometnoj regulaciji pronaći ćete na www.samobor.hr i www.nugs.hr.

*Fotografija: iz arhive osnivača utrke Josipa Leopolda
(samobor.hr)