Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić danas je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu sudjelovala u debati o stanju temeljnih prava u Europskoj uniji.

Zastupnica Tomašić naglasila je da su izvješća o temeljnim pravima u Europskoj uniji u pravilu ideološki obojana i promiču lijevo-liberalne ideje i politike; ni ovog puta nažalost nije ništa drukčije.

“Sadržaj izvješća nije iznenadio, ali ne mogu da se ovako naglas ne zapitam koliko bi se u Europi bolje živjelo da se o pravima pojedinaca vodi toliko računa koliko se vodi o pravima raznih manjinskih skupina.

Danas mi u ovom domu više uopće ne govorimo o pravu pojedinca, najmanje manjine na svijetu. Ne posvećujemo previše vremena i energije njegovom pravu na život od vlastitog rada umjesto da mu država uzima većinu prihoda ili pravu na odgoj vlastite djece umjesto da ih se indoktrinira kroz javni obrazovni sustav.

A kad je taj pojedinac nerođeno dijete, svi ovi veliki zagovornici prava manjina tom bespomoćnom ljudskom biću ne bi dozvolili ni ono osnovno pravo – pravo na život. Zato nikad neću podržati ovakva izvješća koja promiču pozitivnu diskriminaciju manjina, dok se u isto vrijeme diljem Europe ostalim našim građanima krše osnovna ljudska prava” – naglasila je za kraj zastupnica Tomašić.