U Zagrebu je 22. svibnja 2016. održano 20. Državno prvenstvo mažoretkinja na kojem su sjajne Svetojanske mažoretkinje postigle odlične rezultate.

U formacijskim kategorijama sa 17 djevojaka, seniorke, juniorke i kadetkinje su osvojile 2. mjesto, a u neformacijskim oblicima; solo seniorke Martina Mahovlić 3. mjesto; solo juniorke Isabella Amanda Cvitanović 2. mjesto; solo juniorka Helena Tkalčić 3. mjesto; par juniorke Aleta Jurkovac i Leona Jerčinović 1. mjesto; solo kadetkinja Dalia Belan 4. mjesto; solo kadetkinja Laura Tkalčić 1. mjesto i par kadetkinje Nika Novosel i Lea Reb 1. mjesto. U kategoriji seniorke – formacije štap gdje se u skladu s brojem osvojenih bodova dodjeljuje poseban godišnji brončani, srebrni i zlatni status, seniorskom sastavu Svetojanskih mažoretkinja dodjeljen je „Zlatni status“ – zlatne mažoretkinje 2016. godine.
Nadalje, članice nenatjecateljskih timova – djevojčice od 4 do 8 godina sudjelovale su u „Prvom koraku“ i pokazale što znaju te prvi puta doživjele pravu natjecateljsku atmosferu.

Odličnim rezultatima na Državnom prvenstvu, Svetojanske mažoretkinje plasirale su se na Europsko prvenstvo mažoretkinja, koje se od 23. do 25. rujna ove godine održava u Vinkovcima.
(jastrebarsko.hr)