Za Dan grada Zagreba portal dalje.com pozvao je sve gradske zastupnike da napišu prigodno pismo svojim sugrađanima. Sandra Švaljek nam se prva odazvala:

U proteklih godinu dana nisu ostvarena naša očekivanja u pogledu realizacije projekata koje si priželjkujemo kao sto je na primjer početak izgradnje nove sljemenske žicare, rekonstrukcija rotora na Remetincu ili rješavanje pitanja gospodarenja otpadom. Imali smo, međutim, sjajan Advent i puno novih posjetitelja koji pokazuju da Zagreb ima velike turističke i općenito gospodarske potencijale u čije ostvarivanje treba ulagati i oko njih se dodatno angažirati. Započela je i modernizacija Zoološkog vrta koja također upućuje da postoji prilika za financiranje kvalitetnih gradskih projektima bespovratnim sredstvima Europske unije. Ovakvih bi projekata moglo i trebalo u gradu biti još mnogo više, sto bi život nas Zagrepčana učinio ljepšim, a sve nas ponosnijima na nas grad.

Svim sugrađanima želim sretan dan grada, sa željom da se u sto skorijoj budućnosti Zagreb počne razvijati prema željama i potrebama nas Zagrepčana, i u skladu sa svojim nemalim mogućnostima.

Svim sugrađanima želim sretan dan grada!

Srdačan pozdrav, 
Sandra Švaljek