Na predstojećim parlamentarnim izborima HNS očekuje osam mandata samo u 6. izbornoj jedinici kojoj je sjedište u Sisku, rekao je u utorak na konferenciji za novinare HNS-a voditelj stranačkog Izbornog stožera i liste Goran Beus Richembergh.

“Za razliku od nekih drugih stranaka mi se već pola godine ozbiljno pripremamo za izbore, a tradicionalno smo, treći ‘takmac’ na izbornoj sceni. Nameću nam niski rejting, a redovito ostvarujemo dobre izborne rezultate, pa u gradovima i općinama imamo pedesetak čelnika”, podsjetio je Beus Richembergh. Istaknuo je da HNS “ni na ovim izborima neće ‘uvoziti’ kadrove, jer imamo kvalitetne ljude, a šanse nam povećavaju i preferencijalni glasovi, koji nam proširuju mogućnost izbora”.

Na konferenciji su bili i predsjednici županijske i gradske organizacije HNS-a Ivan Nekvapil i Vlado Andučić, inače kandidati na stranačkoj listi. Predstavljeno je i pet izbornih političkih ciljeva HNS-a – simbioza obrazovanje i gospodarstva, očuvanje standarda ljudskih i građanskih prava, daljnja reforma državne administracije, politika ravnomjernog regionalnog razvoja, te visoki ekološki standardi i razvoj energetike.

Sisački dogradonačelnik Vlado Andučić komentirao je i napade oporbe (Domoljubne koalicije) na gradsku vlast ocjenivši da su ti napadi isključivo u funkciji predstojećih izbora.

“Naravno da im je cilj umanjiti naše rezultate i projekte. Nažalost, u kampanju su uvukli i uglednoga sveučilišnog profesora dr. Vladu Čavraka koji u svojim tendencioznim napisima, bez navoda izvora i metode, koristeći samo faktore koji mu odgovaraju, kritizira gradsku vlast”, rekao je Andučić.

Za Darinka Dumbovića, petrinjskoga gradonačelnika koji je nedavno napustio stranku, dužnosnici HNS-a rekli su kako je bio stranački veteran. Iako su mu poželjeli uspjeh u daljnjem radu, ocijenili su kako je to početak kraja njegove političke karijere.

(Hina)