“Velik pritisak, trema, visoka očekivanja…Sve to prolazite dok igrate”, rekao je Zagrepčanin Krešimir Karačić(28) o svom iskustvu u popularnom kvizu “Potjera”. Iako Karačić i njegovi suigrači nisu odnijeli pobjedu, odmah je najavio da se namjerava vratiti u emisiju.

Krešimir, prijateljima znan kao Krešo, je za jedan od razloga zašto se prijavio u Potjeru naveo ljubav prema kvizovima.  “Pišem i smišljam koncepte vlastitih kvizova, a pobjeđivao sam i u pub kvizovima”, tvrdi mladi kvizoljubac.

Mladog natjecatelja imali smo priliku i prije vidjeti na malom ekranu, kao sudionika hrvatskoga Big Brothera. “Zapravo sam bio malo iznenađen, ali jedna suigračica me prepoznala i pitala jesam li ja onaj Krešo iz Big Brothera. Kasnije smo se svi u studiju šalili na račun toga. No, za razliku od Potjere, iskustvo u Big Brotheru ne želim ponoviti”, kroz smijeh je rekao Karačić.

DSC01053Nažalost, ni to iskustvo pred kamerama ovaj put nije bilo dovoljno da je riješi pritiska da on i njegova ekipa odnesu pobjedu.

“Potjera je uzbudljiva emisija. Lovci su odlični i pobjeda je moguća samo uz znanje i sreću. Primjerice, mislio sam da ću imati problema s pitanjima iz mitologije, a na kraju sam krivo odgovorio na pitanje iz sporta, što najviše i pratim”, rekao je Krešo te čestitao lovici Morani  Zibar koja ga je “srušila” na većoj ponudi.

Kako i sam kaže, za pobjedu u ovom kvizu potrebna je koncentracija, a teško je i ostati potpuno koncentriran na snimanju koje traje četiri do pet sati.

“Bio sam zadovoljan nastupom prije kamera, no kad su se upalile, pojavila se trema. Neki moji suigrači su se natjecali i prije te tvrde da je sa svakim nastupom trema sve manja”, rekao je optimistični natjecatelj.

Također je dodao da pravog načina učenja za takav kviz nema, ali da je priprema njega i njegovih suigrača podsjećala na ‘bubanje’ za ispit na fakultetu.

“Svim budućim natjecateljima preporučujem da se opuste, tremu ostave doma, uzmu višu ponudu i prođu bolje nego ja”, zaključio je Karačić.

DSC01060
Ipak, ovo nije zadnji put da će Krešo okušati svoje znanje jer mu je sljedeći pokušaj u Potjeri već zakazan u studenome pa s pripremom misli krenuti još ranije.

Želimo mu sreću.