“Bila si u centru uzavrelog grada”, stihovi su koji najbolje opisuju stanje u zagrebačkom parku Ribnjak 9. lipnja. Otvorenje zagrebačke Foodbalerka i preko 200 Zagrepčana na koncertu Nene Belana u Parku Ribnjak pokazalo da je hrvatska metropola spremna za nogometnu groznicu i EURO 2016.

Već u 20 sati Ribnjak je bio krcat, mjesta se moglo naći na travi, a grupice Zagrepčana i turista samo su stizale. Uz opuštenu atmosferu, prognozirale su se utakmice, građani su se hladili uz pivo. Nitko se nije obazirao ni na to da je početak koncerta bio ipak malo kasnije od najavljenoga.

DSC01148Iako je fokus cijelog druženja trebalo biti Europsko nogometno prvenstvo, kako je pala noć, sport je ušao u neki drugi plan. Cijelu večer preuzeli su glazba, ples, dobar provod i Neno Belan.

DSC01245Iako se pretpostavljalo da će stalni gosti Ribnjaka za vrijeme prvenstva biti muškarci, Zagrepčanke su pokazale da im vrućina nimalo nije omela planove da se dobro provedu. Tako se u prvim redovima koncerta našlo više djevojaka, a najvjerniji fanovi nisu mogli odoljeti da snime nastup.

DSC01223

Iako je nastup krenuo kasnije, Belan i bend su se itekako iskupili te su svirali gotovo do ponoći. Ovu večer su Zagrepčani priuštili sebi jer znaju da će sljedeće dane bolovati od nogometne groznice.

Hrvatski navijači mogu bodriti nogometnu reprezentaciju u utakmici protiv Tuske, već u nedjelju 12. lipnja 2016. Želimo im sreću.