“Pouzdajmo se u njegovu glavu. Ipak je rođen u Bosni”, riječi su kojim je sportski komentator pokušao utješiti hrvatske gledatelje nakon što je turski reprezentativac Cenk Tosun laktom raskrvario glavu hrvatskog nogometaša Vedrana Ćorluke.

Obilno krvarenje s Ćorlukine glave bio je jedini negativni dio prvog nastupa Hrvatske na Europskom nogometnom prvenstvu te smo razgovarali s kirurgom i specijalistom sportske medicine iz Zagreba Alanom Ivaniševićem da vidimo kakvo je pravo stanje našega reprezentativca.

“Po meni je Ćorluka u najboljim rukama. Prof. Nemec će to sigurno riješiti. Rana na glavi nije se mogla odmah adekvatno zbrinuti, što je dovelo do toga da je Ćorluka nekoliko puta u tijeku utakmice krvario po licu. Ipak, uvjeren sam da se to učinilo čim je utakmica završila i da će Vedran nastupiti u petak“, rekao je Ivanišević.

Što se tiče same utakmice, dr. Ivanišević, kao i ostali građani, oduševljen je nastupom “Vatrenih” u Francuskoj. “Izvanredna igra Hrvatske. Moram priznati, nikad nisam bio veliki obožavatelj Luke Modrića, ali gol mu je bio jednostavno fenomenalan”, rekao je liječnik te zaključio kako u 60 godina praćenja nogometa nije vidio takav pogodak.

Reprezentaciji stoga možemo poželjeti samo što manje ozljeda, a više igre kakvu su pokazali u utakmici protiv Turske.