Na Jarunu se 18.06.2016. održava „FESTIVAL VJETRA“. Surf klub „Tri Strijele“ već dugi niz godina povodom Svjetskog dana vjetra (15.6.) kroz festival ukazuje na alternativne izvore energije, potiče dječju kreativnost i podržava nadolazeći val nove glazbene scene. Vjetar je za jedrenje neophodan, no s druge strane energija vjetra u Europi ima temeljnu ulogu europskog energetskog sistema te se smatra da će vjetar do 2030. opsluživati četvrtinu potreba EU za električnom energijom.

Samo prošle godine 44% novih energetskih instalacija u Europi se temelji na energiji vjetra. Pored svega toga EU je globalni predvodnik u iskorištavanju energije vjetra sa globalnim udjelom od ukupno 90% svih svjetskih farmi vjetra.[1] Festival vjetra podržavaju Wind EUROPE, bivša EWEA (The European Wind Energy Association – Europsko udruženje za energiju vjetra) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport već četvrtu godinu zaredom. Festival se odvija na Velikom jezeru (livada s južne strane Doma Tehnike).
surfkart karting sa jedrima festival vjetra 2016
Novo i posebno zanimljivo iznenađenje na Festivalu vjetra 2016. je cjelodnevno puštanje zmajeva te radionica izrade zmajeva na temu „Vjetar i val“. Posjetitelji na festivalu također mogu saznati više o jedrenju na dasci te osvojiti besplatnu školu jedrenja na dasci ispunivši TRI STRIJELE IZAZOV – održavanje ravnoteže na profesionalnoj surf dasci. Ako već surfaš možeš osvojiti cugu  na festivalu. Ako si toliko dobar može i oboje. Također na festivalu je moguće isprobati karting sa jedrima – Surfkart (jedrenje na suhom pogodno i za osobe s invaliditetom). Prijavu za radionicu izrade zmajeva je potrebno ispuniti na web stranici tristrijele.hr. Program Festivala vjetra 2016. započinje u 14:00h.

puštanje zmajeva festival vjetra 2016
Glazbenici koji promiču alternativne izvore energije dočekat će posjetitelje na istinski surferski način, romantično i veselo. Nastupaju Miki Solus, Spleen G, KAIRA KELA, Zvonimir Varga i Sisters in Roots. Miki Solus je istinsko osvježenje hrvatske glazbene scene, Spleen G su pobjednici natječaja “Zasviraj sa Žujom”, a KAIRA KELA ravno iz Afrike šalje vruće afro groove ritmove.

SPLEEN G festival vjetra 2016
Zvonimir Varga je proglašen romantičnim trubadrom (muzika.hr), dok prekrasne djevojke Sisters in Roots zbilja vješto barataju ljetnim roots reggae, dancehall i dub hitovima. Detaljnije o bendovima možeš saznati na http://www.tristrijele.hr/2016/06/artists-line-up-festival-vjetra-18-6-2016/! Večernji  koncertni program započinje u 18:00h.

Ulaz je besplatan!