Grad Zagreb će donirati gotovo dva milijuna kuna Zagrebačkoj nadbiskupiji i Medžlisu Islamske zajednice Zagreb, skoro po milijun kuna svakoj, za uređenje okoliša i srodne poslove. Naravno, vjerske zajednice taj poveći iznos moraju opravdati.

Kako tvrdi Predsjednik Medžlisa Zagreb Gzim Redžepi, on nema saznanja da je novac dodijeljen te je tek prošli tjedan iz Grada Zagreba saznao da im je donacija od 980 tisuća kuna uopće odobrena.

“Naša zamolba upućena je Gradu Zagrebu i Vladi RH još u ožujku ove godine za pomoć oko sanacije stubišta i problema s hidroizolacijom. Grad Zagreb je odgovorio prije tjedan dana da nam je odobreno djelomično financiranje postojećih problema. Naravno, detaljno smo obrazložili Gradu sve stavke, tj. predali smo troškovnike o potrebnim radovima. Prije svega, to su sanacija hidroizolacije, kamenarski radovi, elektro radovi, sanacija protupožarnog sustava i najmanja stavka jest hortikultura. U prostorijama koje se nalaze ispod platoa džamije, nalaze se učionice Islamske gimnazije, kabinet te još dvije prostorije. Šteta je dijelom nastala od velikih žardinjera na platou i novac od donacije djelomično će se potrošiti i za hortikulturu. Procijenjena vrijednost svih radova je nešto veća od 2 milijuna kuna” rekao je Redžepi te dodao da će radovi imati redoviti nadzor i da će vjerojatno završiti početkom rujna .

“Na kraju, novac još nismo dobili, a s radovima ćemo početi poslije Ramazanskog Bajrama, kada je manji broj vjernika u džamiji. Radovi će trajati do početka rujna. Točnije planiramo ih završiti prije početka školske godine. U Medžlisu Zagreb postoji tročlano povjerenstvo imenovano od Izvršnog odbora koje će, uz prisustvo arhitekta, nadzirati radove. Jedna osoba iz nadležnog ureda će u ime Grada Zagreba također nadzirati radove. Na kraju moramo napisati obrazloženje kako smo potrošili sredstva i kako su izvedeni radovi”, zaključio je Redžepi.

I dok Islamska zajednica čeka uplatu, čini se da Zagrebačka nadbiskupija još ni ne zna da joj je odobrena donacija od oko 975 tisuća kuna . “Kad provjerimo Vaše navode poslat ćemo Vam odgovor”, stoji u poruci Zagrebačke nadbiskupije te je za pretpostaviti da ih nitko još nije obavijestio o Bandićevoj odluci.