Milan Bandić ipak neće “zaprljati ruke” s članovima Udruge Orača Grada Zagreba koja je samo ove godine njegovom odlukom dobila 30 tisuća kuna za sudjelovanje na 14. državnom natjecanju u oranju RH, koje bi se trebalo održati od 26. do 28. kolovoza 2016. godine u Velikoj Gorici.

Naime, u odgovoru iz Ureda gradonačelnika navodi se kako Bandić najvjerojatnije neće sudjelovati na natjecanju te da će to ipak prepustiti članovima udruge.

“Poštovani, u vezi vašeg upita o visini financijskih potpora za Udrugu orača Grada Zagreba od njezina osnutka 2011. godine, slobodni smo vas izvijestiti da je spomenuta udruga u navedenom periodu dobila financijske potpore u visini od 240.000,00 kuna. Od navedene svote 128.000,00 kuna odnosi se na nabavu natjecateljskog pluga. Također vam javljamo da nemamo saznanja o eventualnom sudjelovanju gradonačelnika na natjecanju orača za titulu državnog prvaka”, tvrdi Stjepan Škrapec iz Ureda gradonačelnika.

Moguće da to članovima dođe kao razočaranje, obzirom da gradonačelnik redovito ističe svoje poznavanje rada u poljoprivredi te bi možda upravo njegovo sudjelovanje donijelo zagrebačkim oračima titulu državnih prvaka.

O povjerenju koje Bandić ima u rezultat zagrebačkih natjecatelja bez njega najbolje govori činjenica da je udruga u 5 godina postojanja od grada dobila 240 tisuća kuna, što je 48 tisuća kuna godišnje.

No kako se natjecanje ove godine održava nedaleko od Zagreba i kako je gradonačelnik sklon spominjati da je odrastao na selu i da zna “što znači krvavo raditi na polju”, nije isključeno da se do kraja kolovoza predomisli.