SONY DSC

Europske sveučilišne igre će biti otvorene 13. srpnja u 21 sat na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Svečana ceremonija u režiji je slavnog kazališnog redatelja Krešimira Dolenčića.

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Sudeći po dosadašnjim velikim projektima koje je Dolenčić radio otvaranje igara zasigurno će biti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj ove godine. Ulaz na ceremoniju je besplatan, a svoje ulaznice možete podići na blagajnama bazena Svetice, Utrina i Mladost.

Tijekom dva tjedna održavanja igara, od 13. do 25. srpnja održat će se brojna atraktivna sportska natjecanja, a ono što svakako ne smijete propustiti su sportovi koje rijetko viđamo poput ženskog nogometa, sportskog penjanja i golfa. Oni sportovi koje najviše pratimo poput nogometa i košarke zasigurno će biti dobar razlog da tople ljetne dane provedete u bodrenju hrvatskih timova.

Uz brojna sportska natjecanja, tisuće studenata slobodne će trenutke provoditi u upoznavanju Hrvatske te na organiziranim tematskim partijima i druženjima uz zabavne programe. Zabavni dio programa organiziran je u zagrebačkim klubovima Roko, Žabac i Circus, restoranu Heart by Lido te riječkim klubovima Beertiji i Mystique, pizzeriji Gvardijan, Nemo pubu, jazz klubu Tunel, beach baru Colosseum u Opatiji te na Trsatskoj Gradini.

Osim organiziranih druženja u klubovima, za sve sudionike organziran je odlazak u muzej MSU, Ljetnu pozornicu Bundek, Večeri na Griču, nekoliko riječkih muzeja te mnoge druge zanimljive ljetne lokacije u Rijeci i Zagrebu. Tijekom igara u okviru zabavnog i društvenog programa biti će organizirana i EUG FUN zona na Europskom trgu u Zagrebu sa bogatim programom. Studentske zabave slove kao one s najboljom energijom i zabavom pa njih sigurno ne biste smjeli propustiti.