-Zagrebački holding je instrument gradonačelnika i gradske uprave kako sa što manje problema i sa što manjim cijenama isporučiti javnu uslugu građanima. U tom skladu i suglasju Grada i Holdinga treba se dobiti ta kvaliteta usluga. I mislim da mi to dobro radimo. Problem je bio kada se to četiri godine odmetnulo – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj tiskovnoj konferenciji u gradskoj upravi komentirajući jučerašnje kritike iz HDZ-a i SDP-a na rad Zagrebačkog holdinga.

-Kada se puše u isti rog sve se može. Nismo povećavali prirez, a ja se nadam da ćemo do kraja ove godine i dvije, tri cijene komunalnih usluga i sniziti. To će se i dogoditi. Cilj Holdinga nije ostvariti profit ili ektraprofit nego po što manjoj cijeni pružiti kvalitetnu uslugu. Mi to radimo dobro i to je rekla i međunarodna kreditna rejting agencija i što je još važnije: to kažu građani. Rekli su to već pet puta na izborima. Ali neka opozicija radi svoj posao. Moraju nešto reći. To je dobro. Da se mi ne uspavamo – rekao je Bandić pred sutrašnju sjednicu Gradske skupštine na koju šalje i izmjene GUP-a Sesvete.

-Ima tu samo jedan problem koji je iskrsao i koji ćemo popeglati danas. Ja zahvaljujem svim kolegama koji su imali konstruktivnu raspravu na skupštinskim odborima. To je perpetuirati i isplanirati sredstva u proračunu za iduću godinu za infrastukturne objekte za javnu namjenu grada. To će danas otići prema Skupštini kao novi zaključak – rekao je Bandić koji očekuje da će uz taj novi zaključak izmjene GUP-a Sesvete proći.

– Zašto ljudima preko čijih zemljišta ide cesta ne bi osigurali sredstva da im to i otkupimo prema proceduri i tržišnim zakonitostima? – rekao je Bandić i najavio da je tu za njega “stvar riješena”.

-Mislim da će GUP proći, a ostalo su špekulacije. Ali ako ne prođe, imamo i tu rješenje. Ne bih ga sada otkrivao. Koje je to, vidjet ćete – rekao je Bandić.